ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την κατάργηση του «αγωγόσημου» ζητά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

11:25 - 16 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Την κατάργηση του «αγωγόσημου» ζητά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων
Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία πραγματοποιήθηκε προχθές Σάββατο, ζητά με ψήφισμά της την κατάργηση της τροπολογίας επιβολής «αγωγόσημου», δηλαδή δικαστικού ενσήμου για τις αγωγές που οφείλει να καταβάλλει ο πολίτης με την υποβολή της απαίτησής του στα δικαστήρια.

Επιπλέον, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητεί αύξηση των κονδυλίων για τη Δικαιοσύνη, κυρίως δε αύξηση των οργανικών θέσεων, όπως και:

- Άμεση κατάργηση της τροπολογίας που επανέφερε το δικαστικό ένσημο στις αναγνωριστικές αγωγές ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου και που θα δυσχεράνει την πρόσβαση του πολίτη στον φυσικό του δικαστή.

- Άμεση κατάργηση της διάταξης που αυξάνει τις θέσεις Προέδρων Εφετών  κατά 86 χωρις αύξηση των θέσεων εφετών που δέχτηκε ευθείες βολές από το νομικό κόσμο. Μάλιστα απευθύνουν αίτημα στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου για σύγκληση της διοικητικής Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ώστε να αποφανθεί για την συνταγματικότητα του άρθρου 38 ν. 4640/2019 που επέφερε ανακατανομή των θέσεων Προέδρων Εφετών και Εφετών καθώς και για τα ζητήματα που δημιουργεί στην λειτουργία των Εφετείων της Χώρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.