ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσκεψη Μηταράκη στα ΚΥΤ Σάμου και Λέσβου την Κυριακή

19:11 - 18 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Επίσκεψη Μηταράκη στα ΚΥΤ Σάμου και Λέσβου την Κυριακή
Διαδοχικές επισκέψεις στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) σε Σάμο και Λέσβο πρόκειται να πραγματοποιήσει την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Εμμανουήλ Λογοθέτη, Ειδικό Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και τον Κωνσταντίνο Κωστάκη Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, μετά την άφιξή του στο ΚΥΤ της Σάμου, ο κ. Μηταράκης θα ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί από την αρμόδια Διοικητή του κέντρου και από εκπροσώπους της Υπηρεσίας Ασύλου.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Βουλευτή Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Βασίλη Πανουράκη και την ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας. Κατόπιν, ο κ. Μηταράκης θα επισκεφθεί το νέο ΚΥΤ Σάμου και στη συνέχεια θα προβεί σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Το κλιμάκιο της κυβέρνησης υπό τον κ. Μηταράκη, εν συνεχεία μετά το μεσημέρι αναμένεται να μεταβεί στη Λέσβο. Στην πρωτεύουσα του νησιού, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με βουλευτές του νομού, τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστα Μουτζούρη και φορείς του νησιού.

Ακολούθως, θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια και θα ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί εκεί από τον διοικητή του κέντρου.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανακοίνωσε την επιστροφή από τη Μυτιλήνη στην Τουρκία έντεκα μεταναστών, που δε δικαιούντο διεθνή προστασία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.