ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άγριος ξυλοδαρμός δημοσιογράφου της Deutsche Welle στο Σύνταγμα

16:36 - 19 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Άγριος ξυλοδαρμός δημοσιογράφου της Deutsche Welle στο Σύνταγμα
Σκηνές χάους επικράτησαν το μεσημέρι της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας, καθώς μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, που είχαν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο διαδήλωσης κατά των μεταναστών στο Σύνταγμα, ξυλοκόπησαν τον δημοσιογράφο του γερμανικού δικτύου Deutsche Welle, Τhomas Jacobi, που έκανε ρεπορτάζ στην περιοχή του Συντάγματος.

Οι δράστες χτύπησαν το δημοσιογράφο και του πήραν την κάμερά του, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ. Αρχικά του ζήτησαν τα στοιχεία, και όταν αρνήθηκε οι ακροδεξιοί άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι. Κατάφερε να διαφύγει με τη βοήθεια Ελλήνων δημοσιογράφων κατά των οποίων επίσης κινήθηκαν οι ακροδεξιοί.

Ο Jacobi είναι ένας εκ των δύο σεναριογράφων του ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή Προσωπική υπόθεση» το οποίο σκηνοθέτησε η Angélique Kourounis και είχε δεχθεί και παλαιότερα επίθεση. 

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό αν η ΕΛΑΣ έχει κρατήσει ή συλλάβει υπόπτους για την επίθεση. 

Νωρίτερα πραγματοποιούνταν στο κέντρο αντισυγκέντρωση υπέρ των μεταναστών, με αποτέλεσμα η αστυνομία να έχει σημάνει συναγερμόαστυνομία να έχει σημάνει συναγερμό

Πέτσας: Η κυβέρνηση καταδικάζει τη φασιστική επίθεση

Με ανακοίνωση ο υφυπουργός παρά το Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, καταδίκασε την επίθεση στον δημοσιογράφο, Thomas Jacobi, στο Σύνταγμα. Μάλιστα ο κ. Πέτσας χαρακτηρίζει την επίθεση ως«φασιστική» και τονίζει ότι οι υπεύθυνοι θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η Κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε στο Σύνταγμα ο δημοσιογράφος Thomas Jacobi. Η ελευθερία του Τύπου και η προστασία των λειτουργών της αποτελεί καθήκον κάθε δημοκρατικής Πολιτείας. Η στάση της Kυβέρνησης παραμένει αμείλικτη απέναντι στις δυνάμεις της βίας και των άκρων που εχθρεύονται την ελευθερία της έκφρασης, τον πλουραλισμό και τη δημοκρατία. Οι αρμόδιες αρχές ήδη ερευνούν το περιστατικό για την ανεύρεση των υπευθύνων και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη».

Ένωση Ξένων Ανταποκριτών: Οι αρχές να ταυτοποιήσουν τους υπαιτίους

Σε ανακοίνωση προέβη και η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών, η οποία ζητά να βρεθούν οι δράστες της επίθεσης κατά του Jacobi. Πιο αναλυτικά:

«Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε νωρίτερα σήμερα ο συνάδελφός μας και μέλος της Ένωσής μας Τhomas Jacobi κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κατά της μετανάστευσης στο Σύνταγμα.

Πρόκειται για το δεύτερο τέτοιου είδους περιστατικό κατά του συγκεκριμένου συναδέλφου από τους ίδιους κύκλους, με προπηλακισμό και τραυματισμό του καθώς και με κλοπή του δημοσιογραφικού του υλικού. Ως εκ τούτου, θέτουμε τις αρχές προ των ευθυνών τους και τις καλούμε να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ταυτοποίηση των υπαιτίων.

Η Ένωση θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με φορείς για να ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των δημοσιογράφων, ανταποκριτών και μη, κατά την εκτέλεση του έργου τους με ασφάλεια και χωρίς περιορισμούς.

Συγκεκριμένα, δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή η ύπαρξη οργανωμένων ομάδων κρούσης στις παρυφές συγκεντρώσεων, οι οποίοι έχουν ως στόχο να εκφοβίζουν δημοσιογράφους που δεν είναι της αρεσκείας τους».

Τελευταία τροποποίηση στις 21:03 - 19 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.