ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα κυβερνοεπίθεση από χάκερς- «Έριξαν» πάλι ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες

00:30 - 24 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Νέα κυβερνοεπίθεση από χάκερς- «Έριξαν» πάλι ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες
Νέα κυβερνοεπίθεση δέχθηκαν και πάλι το βράδυ της Πέμπτης ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες. Τούρκοι χάκερ ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης που είχε επαναληφθεί και προ ολίγων ημερών.

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης για περισσότερο από μία ώρα κυβερνητικές ιστοσελίδες. ανάμεσα στις οποίες αυτές του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, του υπουργείου Εσωτερικών, το site του Πρωθυπουργού κ.λπ. Οι ιστοσελίδες επανήλθαν σε λειτουργία λίγο μετά τις 22.30.

Προηγουμένως, όμως, έβγαζαν για περισσότερη από μία ώρα error και εμφάνιζαν την ακόλουθη εικόνα:

error

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για κυβερνοεπίθεση με την ακόλουθη δήλωση:

Σήμερα το βράδυ πραγματοποιηθηκε «κυβερνοεπιθεση» σε κυβερνητικά sites με τη μέθοδο του DDoS. Οι επιθέσεις αυτές οδήγησαν στην δυσλειτουργία συγκεκριμενων ιστοσελίδων. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα περιορισμού της κίνησης. Η κανονική λειτουργία επανηλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια, μετά από εντατικές προσπάθειες εξειδικευμένων ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών.

Τούρκοι χάκερς αναλαμβάνουν την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση

Ομάδα χάκερ από την Τουρκία υποστήριξε σε σελίδα της στο Facebook ότι «έριξε» την ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς προς το παρόν να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιανουαρίου, ομάδα Τούρκων χάκερ έβαλε στο στόχαστρο κυβερνητικά site, την ώρα που σε κάποιες περιπτώσεις οι ίδιες οι υπηρεσίες απενεργοποίησαν τους ιστοτόπους, ώστε να μην υπάρξει χακάρισμα.

Μία μέρα μετά, οι Έλληνες χάκερ «Anonymous Greece» πραγματοποίησαν τη δική τους επίθεση σε τουρκικές κυβερνητικές ιστοσελίδες ως απάντηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:23 - 24 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.