ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την ερχόμενη Τρίτη θα συνεχιστεί η δίκη για την Μάνδρα

16:12 - 24 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Την ερχόμενη Τρίτη θα συνεχιστεί η δίκη για την Μάνδρα
Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου αναμένεται να συνεχιστεί η δίκη για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα, που στοίχισε τη ζωή σε 24 ανθρώπους.

Μετά από μία τρίωρη διακοπή, το δικαστήριο ανακοίνωσε πως η δίκη θα συνεχιστεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας και σε εκείνη τη συνεδρίαση θα εξεταστεί αν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής της αίθουσας, όπου σύμφωνα με το ΑΠΕ θα διεξάγεται η ακροαματική διαδικασία.

Την ανάγκη να εκδοθεί μία δίκαιη απόφαση για τους συγγενείς των θυμάτων και για τους πληγέντες τόνισε, εξερχόμενος από την αίθουσα του δικαστηρίου, ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Αλέξης Κούγιας.

«Δεν πρέπει να λησμονούμε δύο σοβαρά θέματα στη δίκη αυτή. Το πρώτο είναι ότι υπήρξε πράγματι θεομηνία, η οποία ήταν απρόβλεπτη και αδύνατη να αντιμετωπιστεί. Το δεύτερο είναι αν αναζητάμε ευθύνες του ανθρώπινου παράγοντα, ναι υπάρχουν και είναι του ανθρώπινου παράγοντα που επί 30 χρόνια, είτε κυβέρνηση κεντρικά, είτε διοίκηση τοπικά, άφησε την περιοχή εν γνώσει των προβλημάτων απροστάτευτη» επισήμανε από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, Διονύσης Γκούσκος.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι «οι μικρότερες ευθύνες βαραίνουν την εφήμερη τοπική ηγεσία». «Γι’ αυτό είμαστε εδώ και θα αντιμετωπίσουμε με μεγάλη προσοχή και σεβασμό τα οποιαδήποτε ψήγματα ευθύνης προκύπτουν από το κατηγορητήριο, το οποίο είναι έωλο και πολύ πρόχειρα φτιαγμένο» είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.