ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το success story της... ελληνικής καντίνας στη Νέα Υόρκη

17:46 - 25 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Το success story της... ελληνικής καντίνας στη Νέα Υόρκη
Στην ελληνική καντίνα «Uncle Gussy's», στη συμβολή της 51ης οδού και της λεωφόρου Παρκ (51st & Park Avenue), σχηματίζονται ουρές από ανθρώπους που θέλουν να πάρουν μια «γεύση» Ελλάδας, βουτώντας τις φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, τα σουβλάκια και τους κολοκυθοκεφτέδες τους σε άφθονο τζατζίκι.

Οι αδελφοί Νίκος και Φώτης Καραγιώργος, ιδιοκτήτες της καντίνας που προσφέρει μεσογειακές γεύσεις στην πόλη που ποτέ δεν κοιμάται, τη Νέα Υόρκη, «μαθαίνουν» σε ντόπιους και τουρίστες τι σημαίνει ελληνική κουζίνα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Όπως πολλοί άλλοι Έλληνες μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, έτσι και ο θείος των αδελφών Καραγιώργου, Κώστας, είχε στήσει το δικό του μικρό καρότσι, πουλώντας χοτ-ντογκ και πρέτσελ, από το 1971, στο ίδιο σημείο όπου σήμερα λειτουργεί η καντίνα, που πήρε το όνομά της απ' αυτόν.

Με εκλεκτά υλικά, αρκετά από τα οποία προμηθεύονται απευθείας από την Ελλάδα, όπως το λάδι και τη ρίγανη που έχει ξετρελάνει τους Αμερικανούς, τα δυο αδέλφια προσφέρουν στους πελάτες τους την κλασική πίτα γύρο με τζατζίκι, σουβλάκια και τηγανητές πατάτες, ελληνική σαλάτα και πολλά ακόμα φαγητά, πάντα με «γεύση» Ελλάδας. Όταν, μάλιστα, κάποιοι άρχισαν να ζητούν φαλάφελ (ρεβιθοκεφτέδες, που συναντά κανείς κυρίως στην αραβική κουζίνα), τα δυο αδέλφια «απάντησαν» με κολοκυθοκεφτέδες, με μια μικρή ...παραλλαγή. 

Ο Νίκος Καραγιώργος εκτός από νόστιμα ελληνικά εδέσματα «σερβίρει» πολλές φορές και πληροφορίες για τις ομορφιές της Ελλάδας σε όλους όσοι θέλουν να την επισκεφθούν. «"Θα ταξιδέψω Ελλάδα, πού να πάω", με ρωτάνε», σημειώνει και προσθέτει: «Με το φαγητό έρχεται και η ...όρεξη για να ταξιδέψουν στη χώρα μας!».

Η καντίνα «Uncle Gussy's» πάντως δεν είναι η μοναδική ελληνική στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, όπως εξηγεί ο Νίκος, όλες πάνε καλά καθώς το ελληνικό street food είναι κάτι που φαίνεται ν' αγαπούν πολύ οι Αμερικανοί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.