ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο χάρτης εγκληματικότητας στην Αθήνα- Οι ομάδες ελέγχου ανά περιοχή

09:55 - 14 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Ο χάρτης εγκληματικότητας στην Αθήνα- Οι ομάδες ελέγχου ανά περιοχή
Χωρισμένο ανά ομάδα συμμοριών είναι το κέντρο της Αθήνας, με συγκρούσεις να πραγματοποιούνται συχνά μεταξύ τους με σκοπό τη διεκδίκηση ελέγχου περιοχών.

Συγκεκριμένα, το κέντρο της Αθήνας έχει μοιραστεί σε πιάτσες ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων, παρεμπορίου, πορνείας, αλλά και σημεία ληστρικών επιδρομών σε πεζούς και ΙΧ.

Οι ομάδες των αλλοδαπών που ελέγχουν τα σημεία αυτά συγκρούονται σε αιματηρές συμπλοκές επικυριαρχίας και φτάνουν ακόμα και σε δολοφονίες όπως στη συμπλοκή μεταξύ Πακιστανών και Αφγανών την Πέμπτη το μεσημέρι στην οδό Μενάνδρου. Στο συγκεκριμένο περιστατικό στάθηκε σε συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, οποίος είπε πως «οι αλλοδαποί που παρανομούν δεν έχουν θέση στη χώρα».

Ποιοι ελέγχουν Ομόνοια, Μοναστηράκι, Κεραμεικός, Μεταξουργείο

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. εγκληματικά στοιχεία με ιδιαίτερα βίαιες συμπεριφορές από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μαρόκο και Αλγερία ελέγχουν τις περιοχές γύρω από την Ομόνοια, το Μοναστηράκι, τον Κεραμεικό και το Μεταξουργείο. Συγκεκριμένα, δρουν στις οδούς Μενάνδρου, Γερανίου, Νικηφόρου, Σοφοκλέους, Αναξαγόρα, Ζήνωνος, Ακομινάτου, Κουμουνδούρου, Αγησιλάου, Κολοκυνθούς, Μ. Αλεξάνδρου, Κεραμεικού, Πλατεία Βάθη, Σατωβριάνδρου, Μάρνη.

Εκεί βρίσκονται οι πιάτσες ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων και ειδών παρεμπορίου.

Επίσης, πρόκειται για τα πλέον επικίνδυνα σημεία για πεζούς και ΙΧ καθώς δράστες πραγματοποιούν σε καθημερινή βάση ληστρικές επιθέσεις.

Ποιοι κάνουν κουμάντο σε Γ’ Σεπτεμβρίου και Πατησίων

Στο χάρτη της εγκληματικότητας της Αθήνας ακολουθεί το γκέτο της πορνείας, της διακίνησης ναρκωτικών και πλαστών εγγράφων. Πρόκειται για τις παράλληλες οδούς Γ’ Σεπτεμβρίου και Πατησίων και σχεδόν όλες τις κάθετες οδούς και πλατείες. Ενδεικτικά αναφέρονται Ιουλιανού, Χέυδεν, Ηπείρου, Αντωνιάδου, Βερανζέρου, Ιουλιανού, Δεριγνύ, Κοδριγκτώνος, Πιπίνου, Φυλής, Μηθύμνης, Λέλας Καραγιάννη, Πλ. Αμερικής, Πλ. Κολιάτσου, Πλ. Βικτωρίας, Πλ. Αγίου Παντελεήμονα, Πεδίο του Άρεως.

Εκεί κουμάντο κάνουν εγκληματικές ομάδες από τη Νιγηρία, Σομαλία, Σιέρα Λεόνε, Ακτή Ελεφαντοστού, Αφγανιστάν, Αλγερία και Μαρόκο.

Ποιοι δρουν στα Εξάρχεια

Και η περιοχή των Εξαρχείων βρίσκεται μέσα στο χάρτη της εγκληματικότητας. Στις οδούς Τσαμαδού, Ζαΐμη, Μεθώνης, Δερβενίων, Βαλτετσίου, Αραχώβης, Στουρνάρη, Τζώρτζ γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων, ληστείες στο δρόμο, διαρρήξεις αυτοκινήτων.

Πρόκειται για συμμορίες Αλγερινών, Μαροκινών, Σύριων, Αλβανών και Ελλήνων.

Που είναι οι πιάτσες τοξικομανών

Τοξικομανείς και έμποροι ναρκωτικών κινούνται συνήθως σε Ομόνοια, Πλ. Βάθη, Άλσος Ευαγγελισμού, Καποδιστρίου, Πλατεία Αμερικής και Κάνιγγος.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:57 - 14 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.