ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο σενάριο στο θρίλερ με το νεκρό βρέφος απ'τη Συρία

13:01 - 18 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Νέο σενάριο στο θρίλερ με το νεκρό βρέφος απ'τη Συρία
Την επιστημονική ιατροδικαστική έκθεση νεκροτομής, που διενεργήθηκε τη Δευτέρα στο 11 μηνών βρέφος από τη Συρία, περιμένουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις έρευνες και να συντάξουν την δικογραφία για την υπόθεση.

Το βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό την Κυριακή στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει και έχει δηλώσει ένας εκ των τριών ιατροδικαστών, οι οποίοι διενήργησαν τη νεκροτομή, βρέθηκαν κακώσεις που παραπέμπουν σε παρά φύσιν σεξουαλική κακοποίηση, υπάρχουν όμως αντικρουόμενες καταθέσεις που κάνουν λόγο για θεραπεία, λόγω της σοβαρής πάθησης του βρέφους, που οδηγούν σε ανατροπή αυτής της εκδοχής.

Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατάθεση στην Ασφάλεια έχει δώσει και ο θεράπων ιατρός του βρέφους, ο οποίος αναφέρει ότι έπασχε από μικροκεφαλία, και του χορηγείτο κάποιο σκεύασμα με υποκλυσμό.

Σε σχετική ερώτηση που του έκαναν οι αστυνομικοί, ο θεράπων ιατρός ανέφερε ότι είναι πιθανό, εφόσον η χορήγηση του σκευάσματος είναι συχνή και δεν γίνεται με σωστό τρόπο, (από τους γονείς στην προκειμένη περίπτωση), να προκληθούν κακώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικοί περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση, ενώ είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον εισαγγελέα ανηλίκων, ο οποίος και θα συνεκτιμήσει τα στοιχεία της προανάκρισης για να αποφανθεί.

Όπως αναφέρεται στο ΑΜΠΕ, μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη, ενώ παραμένουν στην Ασφάλεια ο πατέρας του βρέφους και ο εξάδελφος του, που φιλοξενείτο τις τελευταίες μέρες στο διαμέρισμα, που διαμένει η οικογένεια στου Ζωγράφου.

Όπως είπαν οι αστυνομικοί, οι δύο άνδρες ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι και παραμένουν στην Ασφάλεια οικειοθελώς και με την μορφή φιλοξενίας, μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση, καθώς δεν μπορούν να κρατηθούν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.