ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προανακριτική: Ο «Σαράφης» δέχεται να καταθέσει μόνο με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά

22:56 - 20 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Προανακριτική: Ο «Σαράφης» δέχεται να καταθέσει μόνο με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά
Ο προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis «Μάξιμος Σαράφης» είχε το μεσημέρι της Πέμπτης επικοινωνία με την αστυνομία, ζητώντας να καταθέσει στην Προανακριτική με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η απάντηση του προέδρου της Επιτροπής, Ι. Μπούγα στην κλήση που δέχτηκε από το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων ήταν αρνητική.

Πως έγινε η επικοινωνία

Ειδικότερα, ο ένας προστατευόμενος μάρτυρας επικοινώνησε με την αστυνομία προτείνοντας εκ νέου να καταθέσει με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά ενώπιον των μελών της προανακριτικής. Ακολούθως, η Αστυνομία επικοινώνησε με την προανακριτική επιτροπή, μεταφέροντας την πρόταση του «Σαράφη», για να εισπράξει τελικά ένα «όχι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επί δύο εικοσιτετράωρα εξαφανισμένος προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» έδωσε σημεία ζωής και έστειλε νέα επιστολή στην Προανακριτική, ζητώντας να καταθέσει.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας επιμένει να ζητά την εξέτασή του με ηλεκτρονικά μέσα αλλοίωσης των χαρακτηριστικών του, ωστόσο είναι πλέον σαφές ότι μόνο η Επιτροπή μπορεί να καθορίσει τους όρους και τον τρόπο κατάθεσης.

Η Προανακριτική όμως δεν πρόκειται να δεχθεί το αίτημα του «Μάξιμου Σαράφη» και θα επιμείνει στην δια ζώσης εξέταση. «Δεν μας ενδιαφέρουν τα πρόσωπά τους. Μας ενδιαφέρουν οι απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα και, για να έχουμε απαντήσεις πραγματικές, πρέπει να τους εξετάσουμε στον ίδιο χώρο» αναφέρει μέλος της Επιτροπής.

Διαβάστε επίσης:

Μανιαδάκης: Μου ασκήθηκαν πιέσεις να κατονομάσω πολιτικά πρόσωπα

Τα αιτήματα της Προανακριτικής προς τον Άρειο Πάγο για Σαράφη-Κελέση

Τελευταία τροποποίηση στις 23:20 - 20 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.