ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεραμέως: Αναπροσαρμογές για τις ώρες μαθημάτων σε δημοτικά - γυμνάσια

23:09 - 20 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Κεραμέως: Αναπροσαρμογές για τις ώρες μαθημάτων σε δημοτικά - γυμνάσια
Αναπροσαρμογές στα υφιστάμενα μαθήματα και τις ώρες τους στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών από το επόμενο σχολικό έτος, προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σε συνέντευξη της στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» του ρ/σ 9,84 η υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι οι προσαρμογές είναι απαραίτητες ώστε να εισαχθεί η διδασκαλία νέων θεματικών ενοτήτων στα σχολεία.

Η κ. Κεραμέως εξήγγειλε επίσης αλλαγές σε όλα τα προγράμματα σπουδών (είτε με τροποποιήσεις, είτε με πλήρη αντικατάστασή τους) αλλά και νέα βιβλία για όλα τα μαθήματα από το Δημοτικό έως και το Λύκειο.

Όσον αφορά τις θεματικές ενότητες που θα εισαχθούν στα σχολεία (κυκλοφοριακή αγωγή-οδική ασφάλεια, περιβάλλον, υγιεινή, ευαισθητοποίηση κατά της βίας) η κ. Κεραμέως ανέφερε πως η διδασκαλία θα έχει δύο σκέλη. Το θεωρητικό και το βιωματικό. Οι νέες θεματικές αναμένεται να εισαχθούν από τα νηπιαγωγεία έως και τα γυμνάσια.

Τέλος, για τα περιστατικά βίας που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και την πρόθεση της να θεσμοθετηθεί δάσκαλος – καθηγητής εμπιστοσύνης, η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι οι αρμοδιότητές του θα είναι η επικοινωνία με τα παιδιά, η ενημέρωση του συλλόγου διδασκόντων αλλά και η επικοινωνία με τους γονείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα αναφέρουν.

Διαβάστε επίσης:

Προς εφαρμογή ο συνυπολογισμός των βαθμών όλων των λυκειακών τάξεων

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.