ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νεκροί 16 Τούρκοι στρατιώτες στη Λιβύη

11:38 - 24 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Νεκροί 16 Τούρκοι στρατιώτες στη Λιβύη
Οι δυνάμεις του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, ισχυρίζονται πως σκότωσαν 16 Τούρκους στρατιωτικούς σε μάχες τις τελευταίες εβδομάδες.

Μία ημέρα μετά την παραδοχή της Άγκυρας ότι πολλοί άνδρες των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας έπεσαν «μάρτυρες» στη χώρα της βόρειας Αφρικής, οι δυνάμεις του Χαφτάρ κάνουν λόγο για 16 νεκρούς.

Ο Χάλιντ αλ Μάτζουμπ, εκπρόσωπος του ΛΕΣ, ανέφερε ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στη Μισράτα, σημαντικό λιμάνι στη δυτική Λιβύη, σε εχθροπραξίες στην Τρίπολη, καθώς και στην πόλη αλ Φάλα, νότια της πρωτεύουσας.

Η Τουρκία υποστηρίζει τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) και έστειλε Σύρους αντάρτες, δικούς της στρατιωτικούς, καθώς και όπλα για να βοηθήσει τις αρχές που εδρεύουν στην Τρίπολη να απωθήσουν την έφοδο των δυνάμεων του Χάφταρ, που αποπειρώνται να κυριεύσουν τη λιβυκή πρωτεύουσα από τον περασμένο Απρίλιο.

Οι δυνάμεις του Χάφταρ υποστηρίζονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο, ενώ στο πλευρό τους μάχονται επίσης Ρώσοι μισθοφόροι.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναγνώρισε το Σάββατο ότι ο στρατός της χώρας του έχει υποστεί απώλειες στον «αγώνα» που διεξάγει στη Λιβύη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.