ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγωνία μετά την «εισβολή» του κοροναϊού στην Ελλάδα

09:54 - 27 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Αγωνία μετά την «εισβολή» του κοροναϊού στην Ελλάδα
Ανησυχία επικρατεί σε πολίτες, πολιτικούς και επιστήμονες, σχετικά με την επόμενη μέρα της «εισβολής» του κοροναϊού και στην Ελλάδα. Η «υποδοχή» της επιδημίας στη Θεσσαλονίκη είναι γεγονός ότι προκάλεσε ανησυχία, που διαδέχτηκε όμως την κινητοποίηση όλου του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε ενδεχομένου εξάπλωσης και συστάσεις για ψυχραιμία.

Ενδεικτικό είναι ότι άμεσα εξετάστηκαν όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη διαμερισματική σύμβουλο Θεσσαλονίκης που είναι η πρώτη Ελληνίδα η οποία έχει προσβληθεί από τον ιό στη χώρα μας, ενώ λήφθηκαν πρωτοφανή μέτρα. Επισημαίνεται ότι η 38χρονη συνεχίζει να νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ απύρετη και σε καλή κατάσταση με ήπια συμπτωματολογία.

Σημειώνεται ότι η 38χρονη ταξίδεψε πρόσφατα στην Ιταλία και μόλις την Τρίτη εμφάνισε κρούσματα του κορονοϊού covid – 19 και γι’ αυτό νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με ήπια συμπτώματα και χωρίς περαιτέρω επιπλοκές, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας. Ωστόσο ήταν αρκετό για να προκαλέσει συναγερμό στις υγειονομικές υπηρεσίες.

Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, το οποίο η γυναίκα επισκέφτηκε τη Δευτέρα, έγινε απολύμανση, ενώ κλειστό θα είναι τουλάχιστον σήμερα το σχολείο του παιδιού της. Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε άμεσα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς που συμμετείχαν σε σύσκεψη για τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων προστασίας.

Ελέγχονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της

Οι ελληνικές υγειονομικές αρχές έχουν εντοπίσεις όσους ήρθαν σε επαφή μαζί της, δεδομένου ότι η 38χρονη ασθενής είναι ένα πολύ δραστήριο και κοινωνικό άτομο. Προς αποφυγή της διασποράς του κοροναϊού αποφασίστηκε με εντολή του υπουργείου Υγείας:

- Ιχνηλάτηση επαφών -με βάση ειδικό αλγόριθμο- της 38χρονης από το ταξίδι της προς την Ελλάδα, μέχρι και τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της όταν επέστρεψε από την Ιταλία.

- Οι παραπάνω άνθρωποι ειδοποιούνται, ενημερώνονται, και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους, έτσι ώστε αν εμφανίσουν συμπτώματα να διαγνωστούν γρήγορα και να τεθούν σε απομόνωση για διάστημα 14 ημερών. Δεν συνίσταται να ταξιδεύουν, ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές.

- Έχουν καταγραφεί πολλά ύποπτα κρούσματα που αφορούν κυρίως ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία. Αυτοί οι ασθενείς ελέγχονται.

Επιπλέον με κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας που υπεγράφη αργά χθες το βράδυ, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, θα παραμείνει κλειστό, σήμερα Πέμπτη, για προληπτικούς λόγους.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:59 - 27 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.