ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Σε καλή κατάσταση νοσηλεύονται τα τρία κρούσματα

10:02 - 28 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Σε καλή κατάσταση νοσηλεύονται τα τρία κρούσματα
Τρία παραμένουν τα επίσημα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, δύο στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα.

Σε καλή κατάσταση συνεχίζουν να νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη η 38χρονη επιχειρηματίας και το παιδί της, ενώ το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, μια 40χρονη γυναίκα, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν», σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Η 40χρονη γυναίκα επέστρεψε από ταξίδι στο Μιλάνο και παρουσίασε συμπτώματα το απόγευμα της Τετάρτης. Επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου και παρέμεινε για αρκετή ώρα στην απομόνωση των επειγόντων. Το μεσημέρι της Πέμπτης, μεταφέρθηκε στο «Αττικόν», νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό.

Από το υπουργείο Υγείας αναζητούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της, όσους συνταξίδεψαν με αυτήν αλλά και όσους συνάντησε από τη στιγμή που βρέθηκε στην Αθήνα.

Τα παιδιά της 40χρονης φοιτούν στο Κολλέγιο Αθηνών, γεγονός το οποίο έθεσε σε επιφυλακή το εκπαιδευτικό ίδρυμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κόρη της βρίσκεται μαζί με συμμαθητές της από το Κολλέγιο σε εκδρομή στο Λονδίνο. Θα υποβληθεί σε εξετάσεις στη βρετανική πρωτεύουσα και θα κριθεί αν θα επιστρέψει ή όχι στην Αθήνα.

Ποια σχολεία έκλεισαν

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα σχολεία ανά την Ελλάδα εξαιτίας του κορονοϊού για προληπτικούς λόγους. Στην Αθήνα κλειστό θα παραμείνει το ΓYMNAΣIO KAI ΛYKEIO KOΛΛEΓIOY AΘHNΩN, το ΓYMNAΣIO KAI ΛYKEIO KOΛΛEΓIO ΨYXIKOY αλλά και NHΠIAΓΩΓEIO "I. M. KAPPAΣ".

Για 14 ημέρες θα παραμείνει κλειστό το 105ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, καθώς σε αυτό πηγαίνει το παιδί της 38χρονης, το οποίο βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.

Σε επιφυλακή το υπουργείο Υγείας

Τη διαβεβαίωση των εκπροσώπων της φαρμακοβιομηχανίας για την επάρκεια των κατάλληλων φαρμάκων στην ελληνική αγορά για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, έλαβε κατά την χθεσινή έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας. Όσον αφορά την επάρκεια αναλώσιμων υλικών, δεν τίθεται θέμα διαβεβαιώνουν, κύκλοι του υπουργείου.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:32 - 28 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.