ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Microsoft: Στοπ στις διαπραγματεύσεις με τη Yahoo!

20:57 - 19 Νοε 2008 | Επιχειρήσεις
Απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναφοράς του θέματος απόκτησης της Yahoo!, ο CEO της Microsoft, Steve Ballmer, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων στην Washington. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο διαπραγματεύσεων, και αφού δεν κατέληξαν σε συμφωνία, αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία προχωρά μπροστά.

Σημειώνεται ότι και οι δύο εταιρείες, Microsoft και Yahoo, εδώ και πολύ καιρό, εξετάζουν πιθανές συνεργασίες, ώστε να μπορέσουν να ανταγωνιστούν τη Google, η οποία θεωρείται κορυφαία στο χώρο του Web-search και της διαδικτυακής διαφήμισης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζέρι Γιανγκ, ένας εκ των συνιδρυτών του Yahoo! υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του γενικού διευθυντή, ως αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκούνται από τους επενδυτές για επίτευξη συμφωνίας για online διαφημίσεις με την Google, μετά και το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων με τη Microsoft.

Αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η αποχώρησή του από την εταιρεία θα ανοίξει νέο γύρο επαφών με την Microsoft. Σημειώνεται ότι οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει περίπου 60% από την ανάληψη της ηγεσίας της εταιρείας από τον Γιάνγκ, τον Ιούνιο του 2007.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.