• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Έμποροι: "Φταίτε για τα καμμένα μαγαζιά μας"!

17:05 - 08 Δεκ 2008 | Επιχειρήσεις
Ευθύνες στην αντιπολίτευση και σε στελέχη της συμπολίτευσης καταλογίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας για "πλειοδοσία συναισθηματικής φόρτισης" μετά τα τελευταία γεγονότα, όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγής Καρέλας που ζητάει την αναστολή των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων "για κάποιο άλλο χρόνο" μια και όπως πρόσθεσε "είναι γνωστό ότι στις διαδηλώσεις βρίσκουν χώρο να δράσουν οι... Έγνωστοί άγνωστοι που εδώ και 30 χρόνια έχουν μάθει να διεκδικούν και να ζητούν αυτά που θέλουν προκαλώντας καταστροφές αφού υπάρχει εμφανής ανικανότητα ή έλλειψη πολιτικής βούλησης να στατήσουν τα επεισόδια".

Ο κ. Καρέλας ανέφερε ότι συνεργεία του δήμου και του συλλόγου προχωρούν σε καταγραφή των ζημιών και μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 130 επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας με ζημιές και 4-5 εξ αυτών έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και σημείωσε ότι δεν προτίθεται ο σύλλογος να καταθέσει μηνυση κατά της αστυνομίας αλλά, όπως εκτιμά, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να "καθήσουν όλοι γύρω από ένα τραπέζι διαλόγου ώστε στο μέλλον να μην υπάρξουν ξανά τέτοια φαινόμενα και να γνωρίζουμε ποιος θα πληρώνει τους εμπόρους για τέτοιου είδους ζημιές" ενώ σημείωσε ότι οι εισαγγελίες δεν κάνουν τη δουλειά τους και πρόσθεσε χαρακτηριστικά "όποιοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους να πάνε στα σπίτια τους".

Ο κ. Καρέλας στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι "πρέπει να βάλουν μυαλό όσοι έχουν δημόσιο λόγο" και σημείωσε ότι υπάρχει ανεπάρκεια των μηχανισμών και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων εξηγησε ότι δεν πρέπει να εκμεταλλευονται το φόβο και να καπιλευονται τη συναισθηματική φόρτιση τα κομματα της αντιπολίτευσης ή στελέχη της συμπολίτευσης για να κερδίσουν πολιτικό χώρο αλλά απαιτείται ψυχραιμία" ενώ πρόσθεσε ότι ο θανατος του 15χρονου "πυροδότησε μια πυριτιδαποθήκη και πρόσθεσε ο κ. Καρέλας "όπως μου είπε ένας συνάδελφος τα επεισοδια θυμίζουν το Μάη του '68".

Η συνένετυξη που δόθηκε σήμερα από κοινού με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Β. Κορκίδης προκειμένου αναφερθούν οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου στην προτασή τους για "μικρές γιορτινές τιμές" στα καταστήματα επικεντρώθηκε στα γεγονότα των ημερών ενώ όπως είπε ο κ. Καρέλας σε επικοινωνία που είχε χθες το βράδι με τον υπουργό οικονομίας και οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφη, συζητήθηκε η εφάπαξ καταβολή χρηματικού ποσού για τις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές καθώς και διασφάλιση των ημερομισθίων των εργαζομένων που δουλεύουν στα καταστήματα που δεν θα λειτουργήσουν λόγω των καταστροφών που υπέστησαν.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, οι έμποροι επανέφεραν τα πάγια αιτήματα τους με κύρια τη διενέργεια έως τις 14 Δεκεμβρίου προσφορών καθώς και τη χορήγηση περιόδου χάριτος ενός έτους για την αποπληρωμή των επιχειρηματικών δανείων και την αναστολή πλειστηριασμών ζήτησαν οι έμποροι της Αθήνας, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα από κοινού με τη διοικηση του Έμπορικου Συλλόγου Πειραιά.

Εν μέσω της ζοφερής κατάταστασης που χαρακτηρίζει την εμπορική κίνηση και μετά τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου, τα οποία και ήταν η χαριστική βολή για αυτούς, οι έμποροι επανήλθαν δριμύτεροι με τα αιτήματα τους, ζητώντας μεταξύ άλλων μείωση του κόστους του χρήματος για δανεισμό των νοικοκυριών, όπως και μείωση του συντελεστή ΦΠΑ.  

Penna Reporter Mamamia CityWoman