ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Microsoft: Νέο φλερτ με τη Yahoo!;

11:00 - 20 Μαρ 2009 | Επιχειρήσεις
Το να είσαι ο χαμένος στην αγορά της Διαδικτυακής αναζήτησης έχει ένα προνόμιο για τη Microsoft, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου, Steve Ballmer: Η εταιρία του μπορεί να πειραματιστεί, ενώ η ανταγωνίστριά της Google παίζει σε ασφαλές έδαφος. «Η Google πρέπει να είναι όλα τα πράγματα για όλους τους ανθρώπους, ενώ εμείς όχ», σημείωσε σε συνέντευξή του στη Νέα Υόρκη.

Η Microsoft θα πειραματιστεί με νέα επιχειρηματικά μοντέλα και τρόπους παρουσίασης της διαδικτυακής αναζήτησης, τόνισε ο Ballmer. Μέχρι τώρα οι προσπάθειες δεν έχουν φέρει θεαματικά αποτελέσματα. Η εταιρία κατέχει ένα μικρότερο ποσοστό της αγοράς σε σχέση με τέσσερα χρόνια πριν, όταν σταμάτησε να χρησιμοποιεί την τεχνολογία αναζήτησης της Yahoo!, όμως ο Ballmer σημειώνει ότι το να χτίσεις την αγορά σου είναι κάτι που γίνεται βήμα- βήμα.

Παράλληλα ο CEO εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξουν περαιτέρω συνομιλίες με τη νέα διευθύνουσα σύμβουλο της Yahoo, Κάρολ Μπαρτζ. «Είμαι σίγουρος, πως, όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή, θα έχουμε την ευκαιρία να καθίσουμε κάτω και να συζητήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ballmer. Ο προκάτοχος της νέας διευθύνουσας συμβούλου, Τζέρι Γιανγκ, ήταν αυτός που αντιστάθηκε στις προσπάθειες της Microsoft να εξαγοράσει τη Yahoo, έναντι 47,5 δισ. δολαρίων.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.