ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποφασίστηκε η μερική αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ, ΛΑΡΚΟ

17:03 - 13 Ιουλ 2009 | Επιχειρήσεις
Τη διάθεση σε στρατηγικό επενδυτή μετοχών κυριότητας του Δημοσίου που αντιστοιχούν σε ποσοστό 23,02% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΑΘ Α.Ε. (Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης) μέσω δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού με κριτήρια προεπιλογής, αποφάσισε σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων. Η πλειοψηφία των μετοχών της ΕΥΑΘ Α.Ε. - συγκεκριμένα το 51% - παραμένει στο Δημόσιο.

Στον έλεγχο του Δημοσίου παραμένουν επίσης και οι εγκαταστάσεις, οι υποδομές και το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης της περιοχής. Επίσης, το Δημόσιο θα εξακολουθεί να ασκεί την τιμολογιακή πολιτική της ΕΥΑΘ Α.Ε. Από τη διάθεση του 23,02% των μετοχών του Δημοσίου σε στρατηγικό επενδυτή δεν θα θιγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων της εταιρίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι ένα ποσοστό 5% ελέγχει η Suez, όπου έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά περαιτέρω ποσοστού.

Προς πώληση μετοχών και της ΛΑΡΚΟ

Η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, με τη συμμετοχή των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου, Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνης Πάλλη - Πετραλιά και Μακεδονίας - Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη, αποφάσισε επίσης τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης μετοχών της ΛΑΡΚΟ, κυριότητας του Δημοσίου, σε στρατηγικό επενδυτή.

Φωτεινή Πούλη
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.