ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ.Δ.: Οι 2.350 μονάδες μετατράπηκαν σε αξιόλογη αντίσταση

14:50 - 27 Νοε 2009 | Επιχειρήσεις
Βραχυπρόθεσμα το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στο εύρος της ανοδικής αντίδρασης ενώ μεσοπρόθεσμα, το επόμενο «στοίχημα» της αγοράς, είναι η δυνατότητα παραμονής υψηλότερα των 2.100 μονάδων αναφέρει στην εβδομαδιαία της τεχνική ανάλυση η Emporiki Bank.

Την εβδομάδα που διανύσαμε ο ΓΔ κινήθηκε έντονα πτωτικά, καθώς μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης από την καθοριστική - όπως αποδείχτηκε - στήριξη των 2.420 μονάδων, την διέσπασε καθοδικά, σημειώνει η Emporiki Bank. Το γεγονός ότι η διάσπαση συνδυάστηκε με σημαντική αύξηση του όγκου των συναλλαγών, προξένησε σημαντική επιτάχυνση της πτωτικής τάσης, με αποτέλεσμα να διασπασθεί και η επόμενη στήριξη των 2.265 μονάδων και να σημειωθεί χαμηλότερη τιμή την Παρασκευή στις 2.164,11 μονάδε, από όπου αντέδρασε ανοδικά.

Επισημαίνει η Emporiki Bank ότι στην ευρύτερη περιοχή των 2.100 μονάδων εντοπίζεται ισχυρότατη στήριξη (χαμηλότερη τιμή κλεισίματος του τελευταίου εξαμήνου στις 2.103 μονάδες και ενδοσυνεδριακά στις 2.071). Για όσο χρονικό διάστημα παραμένει απαραβίαστη αυτή η στήριξη (σύμφωνα με τις τρέχουσες ενδείξεις αποτελεί την πιθανότερη εξέλιξη), το κυρίαρχο σενάριο για το επόμενο τρίμηνο θα είναι η παλινδρόμηση του ΓΔ ανάμεσα στις 2.580 μονάδες και τις 2.100 μονάδες. Είναι πιθανό να δοκιμασθεί αυτή η στήριξη σε δεύτερη φάση, όπου και θα κριθεί τελικά η μεσοπρόθεσμη τάση. Βραχυπρόθεσμα, αν θεωρήσουμε ότι ήδη σημειώθηκε το χαμηλότερο σημείο στις 2.164 μονάδες, ο ελάχιστος στόχος μιας ουσιαστικής ανοδικής αντίδρασης προσδιορίζεται στις 2.350 μονάδες, όπου εντοπίζεται και η πρώτη αξιόλογη αντίσταση, σύμφωνα με την τράπεζα. Αδυναμία επίτευξης αυτού του στόχου, θα εκληφθεί ως σαφή προειδοποίηση για συνέχιση της πτωτικής κίνησης προς τις 2.100 μονάδες. Η ισχυρότερη αντίσταση και θεωρητικά η μέγιστη δυνατή τιμή για το άμεσο μέλλον, προσδιορίζεται στις 2.450 μονάδες (όρια καθοδικής γραμμής τάσης και διόρθωση 50% του τελευταίο πτωτικού κύματος). Η αντίσταση των 2.580 μονάδων θεωρείται αντίστοιχα, η πιο ισχυρή για το προσεχές τρίμηνο.

Στην περίπτωση που διασπασθούν και οι 2.100 μονάδες (σενάριο που συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες πραγματοποίησης με τις τρέχουσες ενδείξεις) τότε η επόμενη ισχυρή στήριξη εντοπίζεται στην περιοχή των 1.950 μονάδες.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.