ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραγελαφική εικόνα με το νέο Δ.Σ. της ΔΕΗ - Δυσαρέσκεια Ζερβού - Aπόπειρα συνδιοίκησης από ΓΕΝΟΠ!

15:04 - 15 Δεκ 2009 | Επιχειρήσεις
Ακόμα και ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Α. Ζερβός δεν ήξερε τι τον περίμενε στο Δ.Σ. της ΔΕΗ. Εμπλοκή έχει σημειωθεί με το διορισμό των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, με στελέχη της επιχείρησης να μιλούν για απόπειρα συνδιοίκησης από τη ΓΕΝΟΠ!

Η νέα σύνθεση που έχει προταθεί, έχει σαν αποτέλεσμα η πλευρά των εργαζομένων να αποκτά στο Δ.Σ. όχι 2 εκπροσώπους, όπως παραδοσιακά είθισται, αλλά 3. Το γεγονός σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει δημιουργήσει μεγάλη δυσαρέσκεια στον νέο πρόεδρο της επιχείρησης Αρθούρο Ζερβό.

Εδώ και σχεδόν 2 ώρες, ο τελευταίος συνεδριάζει με τον απερχόμενο πρόεδρο Τάκη Αθανασόπουλο, τον Γ. Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ, Κώστα Μαθιουδάκη, τους 2 νομικούς της ΔΕΗ, προκειμένου να βρεθεί μια λύση, κοινώς αποδεκτή από όλους, χωρίς ωστόσο ακόμη αποτέλεσμα.

Τρεις αντί για 2 οι εκπρόσωποι των εργαζομένων !

Συγκεκριμένα, η διαδικασία τοποθέτησης των 5 νέων εκπροσώπων του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένου του νέου προέδρου & Διευθύνοντος συμβούλου κ. Αρθούρου Ζερβού, διεκόπη γύρω στη μία το μεσημέρι, λόγω νομικού κωλύματος που προέκυψε με ένα από τα 5 νέα μέλη.

Πρόκειται για τον Γιάννη Τσαρούχα, εκπρόσωπο των εργαζομένων στο παλαιό Δ.Σ. επί θητείας Τάκης Αθανασόπουλου, τον οποίο έχει προτείνει σαν εκπρόσωπο του Δημοσίου στο νέο Δ.Σ., ο γενικός γραμματέας του υπ. Περιβάλλοντος Ενέργειας Κλιματικής Αλλαγής, Ι. Μαθιουδάκης. Όμως ούτως ή άλλως οι εργαζόμενοι θα έχουν 2 εκπροσώπους στο νέο Δ.Σ. -όπως συνέβαινε και στο απερχόμενο συμβουλίου.

Απόπειρα συνδιοίκηση από ΓΕΝΟΠ;

Σε περίπτωση δηλαδή που ο κ. Τσαρούχας οριστεί στο Δ.Σ. ως εκπρόσωπους του Δημοσίου στο νέο 9 μελές όργανο, η πλευρά των εργαζομένων θα έχει ένα ισχυρό μπλοκ 3 ψήφων, ικανό να μπλοκάρει κρίσιμες αποφάσεις.

Στελέχη της ΔΕΗ χαρακτηρίζουν απαράδεκτο ένα τέτοιο σενάριο, αφού όπως λένε «σε περίπτωση που υλοποιηθεί θα μιλάμε ευθέως για απόπειρα συνδιοίκησης από τη ΓΕΝΟΠ».

Εδώ και ώρα η διαδικασία έχει σταματήσει, όλοι περιμένουν εντολές… άνωθεν (από Μαξίμου), αφού η αρμόδια υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη δεν μπορεί να κάνει κάτι.

Τραγελαφική εικόνα...

Η εικόνα που παρουσιάζει για μια ακόμη φορά η ΔΕΗ είναι η γνωστή τραγελαφική εικόνα που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια. Σύγχυση σε επίπεδο διοίκησης, απόπειρα συνδιοίκησης εκ μέρους των συνδικαλιστών, κι όλα αυτά ενώ οι αγορές αναμένουν με ενδιαφέρον για να τοποθετηθούν, θετικά ή αρνητικά, τα 5 νέα μέλη του Δημοσίου στο Δ.Σ. της ΔΕΗ…

Κατά τις πληροφορίες, τα ονόματα των 5 νέων μελών στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, ως εκπροσώπων του Δημοσίου είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες τα εξής : Γ. Τσαρούχας, Κ. Πανέττας (πρώην γενικός διευθυντής ΔΕΗ), Γ. Νέλλας (πρώην Δ. Σύμβουλος ΕΡΓΟΣΕ), καθώς και οι κ.κ. Πετρόπουλος, και Μπαράτσης.

Ο Ενεργειακός
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.