ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΠΑΠ: Αναβλήθηκε για τις 30/12 η γ.σ. του ΟΠΑΠ - Επιβεβαίωση του "R"

09:44 - 18 Δεκ 2009 | Επιχειρήσεις
Αναβλήθηκε η γ.σ. του ΟΠΑΠ έπειτα από αίτημα του βασικού μετόχου, δηλαδή του υπουργείου Οικονομικών. Η νέα γ.σ. θα συγκληθεί στις 30/12.
Νωρίτερα, το "R" είχε μεταδώσει:

Τη νέα διοίκηση του ΟΠΑΠ περιμένει σήμερα να εκλέξει η έκτακτη γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για τις 12.00. Ωστόσο πληροφορίες από τον οργανισμό ανέφεραν πως είναι πιθανή η αναβολή της γενικής συνέλευσης και η μετάθεσή της για την παραμονή των Χριστουγέννων. Αιτία η δυσκολία εξεύρεσης του επικεφαλής του οργανισμού από το ελληνικό δημόσιο που προκάλεσε τη συνέλευση (βασικός μέτοχος με 34%) και ο διαγκωνισμός δύο υπουργείων του Οικονομικών και Πολιτισμού για τον έλεγχο της πολύ μεγάλης επιχείρησης.
Σύμφωνα με απόλυτα ακριβείς πληροφορίες του 'R' τόσο το υπουργείο Οικονομικών όσο και το υπουργείο Πολιτισμού διόρισαν διαφορετικά πρόσωπα για να εκπροσωπίσουν το ελληνικό δημόσιο στη σημερινή συνέλευση. Τέτοιο δικαίωμα όμως έχει μόνο το υπουργείο Οικονομικών, ως μέτοχος της εταιρείας και όχι το υπουργείο Πολιτισμού, που απλώς εποπτεύει τον οργανισμό.

Πληροφορίες που κυκλοφόρησαν χθες στην αγορά για τον διορισμό του Χριστόφορου Σαρδελή (στέλεχος της τράπεζας Banca IMI-Intesa Sao Paolo και πρώην πρόεδρος του ΟΔΔΗΧ) στο τιμόνι του ΟΠΑΠ δεν επιβεβαιώνονται.

Χρ. Ιωάννου
[email protected]
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.