ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίας ΑΕΕΧ: Επενδυτικές ευκαιρίες εκτός Ελλάδος

09:33 - 18 Φεβ 2010 | Επιχειρήσεις
Επενδυτικές ευκαιρίες στη Μέση Ανατολή και την Αναδυόμενη Ευρώπη βρίσκει η Δίας ΑΕΕΧ, η οποία έχει μειώσει σχεδόν στο 1/3 τις επενδύσεις της στο ελληνικό χρηματιστήριο και γενικότερα στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Εταιρείας κ. Φ. Καραβίας ανέφερε ότι στην ελληνική αγορά οι αξίες είναι υποτιμημένες, αλλά δεν ξέρουμε πραγματικά το πότε πρέπει να πάρουμε θέση, λόγω των αρνητικών εξελίξεων που σχετίζονται με την οικονομία της χώρας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Δίας ΑΕΕΧ κ. Β. Κλέτσας αναλύοντας τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην ευρύτερη από την Ελλάδα αναφέρθηκε στη Ρωσία λέγοντας ότι παρά τη μείωση του ΑΕΠ το 2009, φέτος θα πάει καλύτερα. Υπάρχει βελτίωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ και τη Κίνα, κάτι που λειτουργεί θετικά στην οικονομία, ενώ ταυτόχρονα οι εταιρείες εκεί αρχίζουν και διαπνέονται από τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης.

Η Δίας ΑΕΕΧ έχει πάρει θέση στην τουρκική αγορά, δεδομένου ότι υπάρχουν ισχυρές τράπεζες και είναι μία χώρα με ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ έμεινε αλώβητη από την κρίση του 2008/09. Τομείς που συντηρούν την ανάπτυξη είναι εκτός από τις τράπεζες , διυλιστήρια και κατασκευές.

Ως προς τη Ρουμανία, η Δίας είχε μειώσει σημαντικά τις θέσεις της λόγω της κρίσης πέρσι, ενώ η έλευση του ΔΝΤ και η παροχή βοήθειας αρχίζει να κεντρίζει το επενδυτικό ενδιαφέρον και πάλι. Η εισηγμένη επενδυτική «κοιτάζει», επίσης, τις αγορές της Μέσης Ανατολής.

Η Αίγυπτος έχει θετικό ΑΕΠ, το οποίο το 2009 «έτρεξε» με 45 και φέτος εκτιμάται κοντά στο 4,5%, ενώ ο δανεισμός των νοικοκυριών κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Επιπρόσθετα, η εταιρεία έχει πάρει θέσεις σε Λίβανο και Μαρόκο.

Το discount της Δίας ΑΕΕΧ είναι μεγάλο, κοντά στο 50%, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι το buy back των μετοχών θα συνεχιστεί και φέτος. Να σημειωθεί ότι θα διανείμει μέρισμα για την απελθούσα χρήση.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:32 - 18 Φεβ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.