ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fourlis: Απόκτηση του δικτύου καταστημάτων Intersport στην Τουρκία

10:24 - 17 Φεβ 2011 | Επιχειρήσεις
Τη σύναψη συμφωνίας για την απόκτηση του δικτύου καταστημάτων Intersport στην Τουρκία ανακοίνωσε ο Όμιλος Fourlis.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία προβλέπει την απόκτηση των δικαιωμάτων δικαιόχρησης (franchise) και την ίδρυση εταιρείας με το όνομα Intersport Atletik. Η αρχική επένδυση του Ομίλου στη Τουρκία ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ περίπου.

Στη νέα εταιρεία ο Όμιλος Fourlis συμμετέχει με ποσοστό 75%, μέσω της θυγατρικής του στην Ελλάδα Intersport Athletics AE, έχοντας ταυτόχρονα τον διοικητικό έλεγχο ενώ το υπόλοιπο 25% ανήκει στον μέχρι πρότινος κάτοχο του δικαιώματος δικαιόχρησης (franchisee).

Με την υπογραφή της συμφωνίας ο όμιλος Fourlis αποκτά 20 καταστήματα Intersport που λειτουργούν σήμερα στην Τουρκία. Στόχος του ομίλου είναι να επεκτείνει το δίκτυο καταστημάτων της Τουρκίας σε περισσότερα από 50 καταστήματα τα επόμενα 5 έως 8 χρόνια. Ο πληθυσμός της Τουρκίας είναι περίπου 70 εκατομμύρια, 60% του οποίου είναι κάτω των 34 ετών.

Ό Όμιλος Fourlis έχει 55 καταστήματα Intersport στην Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο ενώ ο αριθμός των καταστημάτων αυξάνεται σε 75 με τη συμμετοχή της Τουρκίας.


Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.