ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νεώριον: Θυγατρική κατέθεσε αίτηση στο άρθρο 99

11:31 - 10 Μαρ 2011 | Επιχειρήσεις
Αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007, κατέθεσε η θυγατρική της Νεώριον Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία προέβη σε αυτήν την κίνηση λόγω του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει και για το οποίο έχει ενημερώσει το επενδυτικό κοινό με προηγούμενη ανακοίνωση της.
Παράλληλα εκδόθηκε προσωρινή διαταγή που μέχρι τη συζήτηση της αίτησης περί υπαγωγής στη διαδικασίας συνδιαλλαγής αναστέλλει τις ατομικές διώξεις των πιστωτών εις βάρος της θυγατρικής εταιρείας. 

Η θυγατρική εταιρεία έχει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο και πρόταση αναδιάρθρωσης των δανειακών της υποχρεώσεων η πλήρης εφαρμογή των οποίων αντιμετωπίζει το πρόβλημα ρευστότητας και επιτρέπει την ομαλή λειτουργία της, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης των εν εξελίξει συμβάσεων με το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και την κατάρτιση νέων. 

Η θυγατρική εταιρεία θα ξεκινήσει αμέσως διαπραγματεύσεις με το Ελληνικό Δημόσιο, τις πιστώτριες Τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές της με βάση το ως άνω σχέδιο, μέχρι τη συζήτηση της ανωτέρω αίτησης, προκειμένου να εξομαλυνθεί η λειτουργία της. Η εταιρεία θα ενημερώνει αμελλητί το επενδυτικό κοινό για οιαδήποτε εξέλιξη.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.