ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mε 5,1% η σύμβουλος της Εθνικής, Morgan Stanley, στην Alpha - Φήμες για επιθετική εξαγορά

16:44 - 14 Μαρ 2011 | Επιχειρήσεις
(upd) “Αυτόκλητα” η Morgan Stanley, που ταυτόχρονα έχει διατελέσει σύμβουλος της Εθνικής, τόσο στην αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας, όσο και κατά τις συζητήσεις με την Alpha, ανέβασε τη συμμετοχή της στην Alpha Bank στο 5,1% εντείνοντας τα σενάρια και τις φήμες στην αγορά περί επιθετικής εξαγοράς. Σε σχετική ανακοίνωση της Alpha αναφέρεται ότι, “ έλαβε γνώση και δημοσίευσε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ν.3556/2007 δήλωση/γνωστοποίηση της Morgan Stanley ότι, μέσω των Morgan Stanley and Co. International PLC and Morgan Stanley and Co. Inc. New York, επηύξησε το ποσοστό συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank, το οποίο πλέον ανέρχεται σε 5,1%.
Η απόκτηση του ανωτέρω ποσοστού διενεργήθηκε αυτόκλητα (unsolicited), δίχως, ως είθισται στις περιπτώσεις ενδιαφερομένων θεσμικών επενδυτών, να προηγηθεί οποιαδήποτε ενημέρωση ή επικοινωνία με τον εκδότη.

H Morgan Stanley έχει μεταξύ άλλων ενεργήσει, αφενός μεν ως κύριος σύμβουλος της ΕΤΕ αναφορικά με την από 18ης Ιανουαρίου 2011 πρόταση συγχώνευσης της ΕΤΕ προς την Alpha Bank, την οποία η ΕΤΕ χαρακτήρισε ως φιλική, και αφετέρου ως συνδιαχειριστής βιβλίου προσφορών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ τον Σεπτέμβριο 2010.

Η Alpha Bank θα συνδράμει τις αρμόδιες αρχές στην τήρηση της κείμενης νομοθεσίας και, όπως πάντα θα συνεχίσει να εργάζεται προς όφελος των μετόχων, των εργαζόμενων και των πελατών της, ιδιαίτερα μέσα στην αβεβαιότητα της τρέχουσας συγκυρίας”.

Στο μεταξύ, ο γενικός διευθυντής λειτουργιών της Alpha κ. Σπ. Φιλάρετος δηλώνει στους Financial Times ότι δεν συζητάει η διοίκηση της τράπεζας το ενδεχόμενο συγχώνευσης με την Εθνική Τράπεζα. “Το εν λόγω deal είναι πλέον νεκρό”, δήλωσε τους Financial Times ο κ. Φιλάρετος. “Η στάση της τράπεζας έχει τη στήριξη μεγάλων ξένων μετόχων μεταξύ των οποίων το Κατάρ, η Blackrock Inc. και η Fidelity Ltd., οι οποίοι εκτιμούν ιδιαίτερα τη στάση που έχουμε τηρήσει”, επεσήμανε από την πλευρά του ο κ. Βασίλειος Ψάλτης, CFO της Alpha, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίυεμα.

Tι λέει η Εθνική
Η Εθνική Τράπεζα είναι πεπεισμένη για τα οφέλη της  προτεινόμενης συγχώνευσης με την Alpha Bank είπε την Δευτέρα ο αναπληρωτής διευθύνων  σύμβουλος της Εθνικής κ.Ανθ. Θωμόπουλος. "Για την ορθότητα και τα μεγάλα οφέλη της φιλικής πρότασής μας προς την Alpha Bank έχουν αποφανθεί οι αγορές και μεγάλοι διεθνείς οργανισμοί. Αυτό επιβεβαιώνει την αξία της πρότασής μας για τους μετόχους των δύο τραπεζών", ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Άνθιμος  Θωμόπουλος.  "Η Εθνική Τράπεζα επαναλαμβάνει την πεποίθησή της ότι μόνο με φιλικές προσεγγίσεις  μπορούν να  μεγιστοποιηθούν τα οφέλη από τις συνέργειες που προκύπτουν από τέτοιου είδους συναλλαγές", πρόσθεσε. 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:43 - 14 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.