ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 25 εκατ. ευρώ το έλλειμα του Ωνάσειου

18:14 - 23 Μαρ 2011 | Επιχειρήσεις
Στα 25 εκατ. ευρώ ανέρχεται το έλλειμα του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, ποσό που, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, «δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα το καλύψει το υπουργείο».

Όπως ανέφερε ενημερώνοντας σχετικά την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Λοβέρδος το υπουργείο θα αντιμετωπίσει το έλλειμμα στο Ωνάσειο στα όρια των δυνατοτήτων του, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα το καλύψει εξ ολοκλήρου, καθώς το νοσοκομείο επιχορηγείται από το Δημόσιο με 7,7 εκατ. ευρώ ετησίως.

Εκανε επίσης λόγο για «παροξυσμό δαπανών» από το 2002 και μετά, επικαλούμενος το δεδομένο «μισθού βοηθητικού, τεχνικού προσωπικού που ξεπερνά τα 72.000 ευρώ ετησίως», αλλά και την αύξηση του μη ιατρικού προσωπικού κατά 30 άτομα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ωνάσειου, Πέτρος Αλιβιζάτος απέδωσε το έλλειμμα στις υποτιμολογημένες ιατρικές πράξεις, στις αμοιβές του ιατρικού και μη προσωπικού κάνοντας λόγο για αυξήσεις 150% σε λιγότερο από 10 χρόνια. Όπως ανέφερε ενδεικτικά για τους γιατρούς οι μισθοί ανέβηκαν από 10 σε 12 εκατ. ευρώ και για το προσωπικό «από 14 εκατ. ευρώ το 2002, φτάσαμε στα 34 εκατ. ευρώ».

«Και οι συνάδελφοί μου και οι εργαζόμενοι δεν έχουν αντιληφθεί πως οι μέρες των παχέων αγελάδων έχουν τελειώσει. Δεν γίνεται με εισόδημα μπύρας να τρώμε χαβιάρι και να πίνουμε σαμπάνια. Πρέπει να υπάρξουν περικοπές», πρόσθεσε.

Αντίθετα, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Ωνάσειο κ. Διονυσόπουλος τόνισε πως «κανείς δεν μιλά για το πόσες προσλήψεις έχουν γίνει το τελευταίο οκτάμηνο χωρίς προκήρυξη θέσεων και κανείς δεν εξετάζει εάν χρειάζονταν».

«Αν κάποιος συνάδελφος με δύο παιδιά, κάνει έως και 7 νύχτες βάρδια και σαββατοκύριακα, μπορεί να παίρνει το ποσόν αυτό που ανέφερε ο κ. υπουργός. Δεν λένε, όμως, πως ο συνάδελφος είναι εκλεγμένος συνδικαλιστής στην ΓΣΕΕ και, αν κι έχει το δικαίωμα να μην εργάζεται στο νοσοκομείο, δεν κάνει χρήση του δικαιώματος συνδικαλιστικής αδείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερρίκος Ντυνάν

Εν τω μεταξύ, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» και ανακοίνωσε πως κατόπιν πρωτοβουλίας του υπουργείου του, ο Ανδρέας Βγενόπουλος, βασικός μέτοχος της χρηματοδότριας MARFIN BANΚ και ο πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Ανδρέας Μαρτίνης, ήρθαν σε συνεννόηση για την συνέχιση της χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο μεν κ. Μαρτίνης απεδέχθη την πρόταση για πρόσληψη ικανού οικονομικού διαχειριστή για τις συναλλαγές του με την MARFIN BANK, ενώ ο κ. Βγενόπουλος απεδέχθη την πρόταση Μαρτίνη για καταγραφή όλων των οικονομικών δεδομένων του νοσοκομείου από έγκυρο ξένο λογιστικό οίκο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.