ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Intracom Telecom: Δύο νέες συμβάσεις 60 εκατ. δολαρίων με την MTS στη Ρωσία

12:46 - 28 Μαρ 2011 | Επιχειρήσεις
H Intracom Telecom,μέλος της Sitronics,ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή δύο νέων ισόποσων συμβολαίων, συνολικής αξίας 60 εκατομμυρίων δολαρίων με την MTS Ρωσίας, το μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας της χώρας. Το πρώτο συμβόλαιο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση της πλατφόρμας μικροκυματικών συστημάτων υψηλής χωρητικότητας τεχνολογίας Ethernet, OmniBAS, και των ραδιοσυστημάτων Intralink. Το δεύτερο συμβόλαιο αφορά στην κατασκευή του νέας γενιάς δικτύου κινητής τηλεφωνίας της MTS χρησιμοποιώντας εξοπλισμό από την Tellabs.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της πρώτης σύμβασης η Intracom Telecom θα προμηθεύσει για πρώτη φορά στο δίκτυο της MTS την επόμενης γενιάς packet radio all-IP πλατφόρμα της υλοποιώντας τη στρατηγική του παρόχου για σταδιακή και ομαλή μεταγωγή προς δίκτυα all-IP. Ενσωματώνοντας αποτελεσματικούς μηχανισμούς διαχείρισης της συνδρομητικής κίνησης IP καθώς και εξελιγμένες τεχνικές εκμετάλλευσης του διαθέσιμου ραδιοφάσματος, το OmniBAS απευθύνεται στους πλέον απαιτητικούς παρόχους που επιθυμούν μετάβαση σε τεχνολογίες 4G/LTE και εγγυάται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με κορυφαία διαθεσιμότητα δικτύου. Παράλληλα, διευκολύνει την παροχή νέων υπηρεσιών και την αύξηση της υπάρχουσας συνδρομητικής βάσης με τον πλέον οικονομικό τρόπο.

Στο πλαίσιο της δεύτερης σύμβασης η Intracom Telecom, μέσω της θυγατρικής της στη Ρωσία, Intracom Svyaz, θα αναλάβει την προμήθεια, εγκατάσταση και την παροχή τεχνικών υπηρεσιών υποστήριξης για την ανάπτυξη του δικτύου Mobile Backhaul της MTS χρησιμοποιώντας διακομιστές (routers) της σειράς Tellabs 8600. Η Intracom Telecom σε συνεργασία με την Tellabs έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς εκτεταμένες δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες στο δίκτυο της MTS αποδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης προσφερόμενης λύσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2008 η Intracom Telecom παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες της στην MTS, ενώ πρόσφατα χρίστηκε στρατηγικός προμηθευτής του ρωσικού παρόχου.

"Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που έχουμε επιλεχθεί από την MTS να συνεισφέρουμε και να υποστηρίξουμε με τα επόμενης γενιάς προϊόντα και υπηρεσίες μας στην μετεξέλιξη του δικτύου της και στην αναβάθμιση των τεχνολογιών της σε 4G/LTE. Δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε επιτυχώς τον εκσυγχρονισμό του δικτύου της σε μια all-IP αρχιτεκτονική, ανταποκρινόμενοι πλήρως στις τρέχουσες αλλά και μελλοντικές ανάγκες του παρόχου", δήλωσε ο κ. Αθανάσιος Αντουλινάκης, Γενικός Διευθυντής της Intracom Svyaz στη Ρωσία.
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.