ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές ξεκινούν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

10:34 - 31 Μαρ 2011 | Επιχειρήσεις
Διαπραγματεύσεις με το Ελληνικό Δημόσιο, τις πιστώτριες Τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές της ξεκινά η θυγατρική της Νεώριον, Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας, προκειμένου να εξομαλυνθεί η λειτουργία της μετά την υπαγωγή της στο άρθρο 99.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η Νεώριον αναφέρει τα εξής:

1) Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά την συνεδρίαση του της 21ης Φεβρουαρίου 2011 αποφάσισε, την μεταφορά των μετοχών της εταιρίας στην κατηγορία Επιτήρησης, σύμφωνα με το άρθρο 3.1.2.5 παρ. γ (ύπαρξη σημαντικών ληξιπρόθεσμων οφειλών) & ε (ανακοινώσεις ή γεγονότα βάσει των οποίων δημιουργούνται σοβαρές αμφιβολίες ή αβεβαιότητα ως προς το αν η εταιρεία μπορεί να συνεχίσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα) του Κανονισμού του Χ.Α. λαμβάνοντας υπόψη τις από 16/02/2011 και 21/02/2011 ανακοινώσεις της εταιρίας αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην οικονομική της κατάσταση. 

2) Για την αντιμετώπιση των λόγων που οδήγησαν στην υπαγωγή της στην κατηγορία Επιτήρησης, η εταιρία με την από 10/03/2011 ανακοίνωση της ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι, η θυγατρική της εταιρεία ΝΑΥΠΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Α.Ε. κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007, λόγω του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει 

Παράλληλα εκδόθηκε προσωρινή διαταγή που μέχρι τη συζήτηση της αίτησης περί υπαγωγής στη διαδικασίας συνδιαλλαγής αναστέλλει τις ατομικές διώξεις των πιστωτών εις βάρος της θυγατρικής Εταιρίας. 

Η θυγατρική Εταιρία έχει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο και πρόταση αναδιάρθρωσης των δανειακών της υποχρεώσεων η πλήρης εφαρμογή των οποίων αντιμετωπίζει το πρόβλημα ρευστότητας και επιτρέπει την ομαλή λειτουργία της, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης των εν εξελίξει συμβάσεων με το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και την κατάρτιση νέων. 

Η θυγατρική Εταιρία θα ξεκινήσει αμέσως διαπραγματεύσεις με το Ελληνικό Δημόσιο, τις πιστώτριες Τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές της με βάση το ως άνω σχέδιο, μέχρι τη συζήτηση της ανωτέρω αίτησης, προκειμένου να εξομαλυνθεί η λειτουργία της. 

Η Εταιρεία θα ενημερώνει αμελλητί το επενδυτικό κοινό για οιαδήποτε εξέλιξη.
Τελευταία τροποποίηση στις 10:50 - 31 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.