ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

S&B: Αύξηση κερδών και εσόδων στο πρώτο 3μηνο

11:52 - 06 Μαϊ 2011 | Επιχειρήσεις
Αυξημένα κατά 2% ήταν τα καθαρά κέρδη της S&B για το πρώτο τρίμηνο του 2011, με τις πωλήσεις να ενισχύονται κατά 17%.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 4,11 εκατ. ευρώ από τα 4,03 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2010, επηρεασμένα από την υψηλότερη φορολογία.

Παράλληλα, τα έσοδα του Ομίλου άγγιξαν τα 111,8 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 17,4% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2010 ενώ η αύξηση των εσόδων επιταχύνθηκε από το 12,1% του τελευταίου τριμήνου του 2010.

Το EBITDA και τα λειτουργικά περιθώρια αυξήθηκαν κατά 80 και 60 μονάδες βάσης αντίστοιχα, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2010 και ήταν σημαντικά βελτιωμένα ήδη από το τέταρτο τρίμηνο του 2010. Ως αποτέλεσμα τα EBITDA των 16,3 εκατ. ευρώ και το λειτουργικό κέρδος των 9,2 εκατ. ευρώ συνέχισαν να επιταχύνονται πέραν της αύξησης των εσόδων, με αυξήσεις κατά 24,8% και 26,5%, αντίστοιχα, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2010.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, δεδομένης της ισχυρής λειτουργικής απόδοσης του ομίλου κατά το 2010, της εμπιστοσύνης στις μελλοντικές προοπτικές της επιχείρησής μας και με σκοπό να ανταμείψουμε τους μετόχους μας με αποδοτικό τρόπο, το Διοικητικό Συμβούλιο πρότεινε στην επερχόμενη ετήσια τακτική γενική συνέλευση της 1ης Ιουνίου 2011, επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους ύψους 0,25 ευρώ ανά μετοχή.

Ο κος Κρίτων Αναβλαβής, Διευθύνων Σύμβουλος της S&B, σχολίασε:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το 2011 ξεκίνησε καλά για τον Όμιλό μας, τόσο σε λειτουργικό επίπεδο όσο και σε οικονομικό. Τα επίπεδα της ζήτησης για τα προϊόντα μας συνεχίζουν να είναι υψηλά σε όλες τις αγορές που εξυπηρετούμε, με αποτέλεσμα τη διψήφια αύξηση των εσόδων σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους για πέμπτη συνεχόμενη φορά. Επιπλέον αυτή η αύξηση ενισχύει με αξία τις δραστηριότητές μας καθώς τα περιθώρια κέρδους συνεχίζουν να επεκτείνονται προς τα προ-κρίσης επίπεδα, συμβάλλοντας θετικά στην απόδοση των επενδεδυμένων κεφαλαίων.

Οι επιχειρηματικές προοπτικές είναι εν γένει θετικές στις βασικές περιοχές μας. Η εστίασή μας δεν έχει παρεκκλίνει από τον έλεγχο του κόστους και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις αυξητικές τάσεις στις τιμές των πρώτων υλών και των καυσίμων. Είμαστε κατάλληλα τοποθετημένοι για να αξιοποιήσουμε την ισχυρή οικονομική μας θέση, αναμένοντας βελτιωμένη απόδοση για το έτος».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.