ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Μoodys υποβαθμίζει τον ΟΤΕ σε Ba1 - Η Deutsche Telecom αναβάλλει την απόκτηση του 10%

11:59 - 11 Μαϊ 2011 | Επιχειρήσεις
(upd) Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΤΕ σε Ba1 από Ba3 [προηγουμένως προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moodys, επικαλούμενος τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες ο όμιλος, σημειώνοντας ότι τα έσοδα και οι ταμειακές ροές του οργανισμού επιδεινώθηκαν με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τις προσδοκίες.
Moodys εκτιμά ότι η λειτουργική απόδοση του ΟΤΕ θα συνεχίσει να επηρεάζεται αρνητικά από τις αντίξοες μακροοικονομικές συνθήκες, τον έντονο ανταγωνισμό σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης και τους συνεχιζόμενους ρυθμιστικούς περιορισμούς", σημειώνει ο αναλυτής του οίκου, Carlos Winzer, υποστηρίζοντας ότι μελλοντικά διαφαίνεται χαμηλή "ορατότητα" για την εταιρεία.

Στο μεταξύ σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα των Financial Times Deutschland, το οποίο αναμεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, η Deutsche Telekom επιθυμεί  να αναβάλλει την απόκτηση επιπλέον ποσοστού στον ΟΤΕ. Όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα, η διοίκηση της DT θα επισκεφθεί την Αθήνα στα τέλη Μαϊου για σχετικές συζητήσεις με την κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι, με βάση τη συμφωνία της D.T. με την κυβέρνηση, η ελληνική πλευρά έχει δυνατότητα να διαθέσει στη γερμανική εταιρία επιπλέον ποσοστό 10% του ΟΤΕ έως το τέλος του χρόνου με υπερτίμημα.

Η συμφωνία ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και την Deutsche Telekom προβλέπει ότι ο υπολογισμός της τιμής πώλησης γίνεται με τον σταθμισμένο μέσο όρο των τιμών και των όγκων των τελευταίων 20 συνεδριάσεων πριν από την ανακοίνωση πώλησης, συν 15% υπερτίμημα.
Τελευταία τροποποίηση στις 14:20 - 11 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.