ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο όμιλος Σαράντης εξαγοράζει τη Δ. Κουκουζέλης ΕΠΕ

18:30 - 02 Ιουν 2011 | Επιχειρήσεις
Στην εξαγορά του 100% των εταιρικών μεριδίων της Δ. Κουκουζέλης ΕΠΕ προέβη στις 2 Ιουνίου ο όμιλος Σαράντη έναντι 0,52 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της περαιτέρω ενδυνάμωσης του κλάδου Υγείας και Φροντίδας.
Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι μέσω της εξαγοράς αυτής ο όμιλος απέκτησε την μακροχρόνια διανομή των προϊόντων PIC και SERENITY του Ιταλικού Ομίλου ARTSANA καθώς και των Ιαπωνικών πιεσόμετρων ALPK2. 

Τα μερίδια αγοράς για το 2010 που κατείχε στην Ελλάδα η PIC στα είδη φλεβοκέντησης - σύριγγες γενικής χρήσης εκτιμάται στο 60%, στα θερμόμετρα σε 40% ενώ το μερίδιο των ALPK2 στα αναλογικά πιεσόμετρα ανερχόταν επίσης σε 40%. Αντίστοιχα η SERENITY αποτελεί σημείο αναφοράς στις ποιοτικές πάνες ακράτειας και τα υπό-σέντονα, σε μια αγορά με δυνατότητες ανάπτυξης. 

Ο τζίρος των ανωτέρω ανήλθε το 2010 σε 2,5 εκ ευρώ. Βάση του business plan που έχει αναπτυχθεί, ο όμιλος σκοπεύει να επικεντρωθεί στο μέρος του πελατολογίου που εκπροσωπεί τα 2,2 εκ ευρώ, το οποίο αναμένεται να έχει αυξητικές τάσεις στα επόμενα χρόνια, συνεισφέροντας στην κερδοφορία του Ομίλου με 20% περιθώριο ΕΒΙΤ, λόγω των υψηλών συνεργειών στο συγκεκριμένο κανάλι διανομής. 

Μέσω της εν λόγω εξαγοράς ο Όμιλος Σαράντη εμπλουτίζει το προιοντικό χαρτοφυλάκιό του, αποκτά μερίδια σε τομείς της αγοράς που ως πρότινος δεν δραστηριοποιούνταν και αυξάνει τις δυνατότητες ανάπτυξης του κλάδου Υγείας και Φροντίδας.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.