ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

1ο Ελληνοκινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας στις 14&15 Ιουνίου

13:24 - 08 Ιουν 2011 | Επιχειρήσεις
To Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών (Business Confucius Institute - BCI) διοργανώνουν το 1ο Ελληνοκινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας (Hellenic - Chinese Business Partnering Conference 2011) στις 14 & 15 Ιουνίου 2011, στην Αθήνα. Διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και την Κίνα, ηγετικά ονόματα του εγχώριου επιχειρηματικού κόσμου και πετυχημένοι επιχειρηματίες από την Κίνα θα μιλήσουν για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.
Η εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό που θα απευθύνουν ο Πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα κ. Luo Linquan, ο Πρόεδρος του ΙΟΒΕ κ. Μιχαήλ Κορτέσης, ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, η Γενική Διευθύντρια του Hanban κα Xu Lin και ο Πρόεδρος του UIBE καθηγητής Shi Jianjun.
Στην πρώτη ενότητα, που εστιάζει στην Ελληνική Οικονομία, θα μιλήσουν ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ καθηγητής Γιάννης Στουρνάρας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank κ. Μιχαήλ Μασουράκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τιτάν Α.Ε. κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής - Head of Global Corporate Banking & Markets της Eurobank EFG κ. Κωνσταντίνος Βουσβούνης.
Στην δεύτερη ενότητα, που αφορά τις δυνατότητες και προοπτικές της Κινεζικής Οικονομίας, θα μιλήσουν ο καθηγητής Huo Jian Guo, Ministry of Commerce of China - General Director, ο καθηγητής Zhao Zhong Xiu - UIBE, ο κ. Ma Guowu, Vice President of Beijing San Yuan Dairy Company και ο καθηγητής Γρηγόρης Πραστάκος, Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και BCI Counselor. Επίσης, θα καταθέσουν τις εμπειρίες τους σε ότι αφορά την επιχειρηματική δράση στην Ελλάδα οι κ.κ. Sun Kai, CEO - Piraeus Container Terminal COSCO, Guo Changwen, Managing Director - HUAWEI, Michael Economakis, General Manager Greece & Cyprus - LENOVO και Ni Xuesong, General Manager South Balkans region - ZTE.
Στην τρίτη ενότητα, την κεντρική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο κ. Γιάννης Μανιάτης, Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Θα ακολουθήσουν δυο παράλληλες συνεδριάσεις για τον τομέα του Τουρισμού και τον τομέα της Ενέργειας. Θα συμμετάσχουν Έλληνες και Κινέζοι Επιχειρηματίες. Από την πλευρά της Ελλάδας, στη συνεδρίαση του Τουρισμού θα συμμετάσχουν οι κκ. Α. Ανδρεάδης, Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ι. Ρέτσος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας και Γ. Τσακίρης, Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου. Στη συνεδρίαση της Ενέργειας θα συμμετάσχουν οι κκ. Γ. Περιστέρης, Δ/νων Σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ Α.Ε., Ι. Τσιτουρίδης, ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., Θ. Σιετής, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε. και Κ. Μακρόπουλος, Διευθυντής Έρευνας στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ.
Στην τέταρτη ενότητα, θα εξεταστούν πρακτικά ζητήματα για την αποτελεσματικότερη ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Θα μιλήσουν ο κ. Συμεών Νεόφυτος, Πρόεδρος της Nemos Business Consultants, ο κ. Sun Liwei, Οικονομικός και Εμπορικός Σύμβουλος της Πρεσβείας της Κίνας στην Αθήνα, ο κ. Άρης Χατζηπαρασκευάς, Γενικός Διευθυντής της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και η κα Ιωάννα Αναστασσοπούλου Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης.
Η εκδήλωση θα κλείσει με επίσημο δείπνο με ομιλητή τον Υπουργό Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.