ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υπάλληλο της Alapis πήγαν τα 51 εκατ. ευρώ από την Proton

01:29 - 11 Αυγ 2011 | Επιχειρήσεις
Τι προκύπτει από το πόρισμα της Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.
Υπάλληλος της Alapis, στην οποία ο κ. Λ. Λαυρεντιάδης ελέγχει το 6,1% ήταν ο «παραλήπτης» των 51 εκατ. ευρώ που «βγήκαν» από την Proton Bank, στην οποία, επίσης ο κ. Λαυρεντιάδης τυγχάνει να είναι μέτοχος με ποσοστό 15,5%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως προκύπτει από το πόρισμα της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα, ο υπάλληλος το όνομα του οποίου δεν έχει διαρρεύσει φέρεται ότι εισέπραξε τα 51 εκατομμύρια ευρώ που είχαν χορηγηθεί ως δάνεια από την τράπεζα. Σύμφωνα με το πόρισμα τα χρήματα αυτά προηγουμένως διακινήθηκαν από λογαριασμό σε λογαριασμό κάνοντας μια πολυδαίδαλη διαδρομή και σύμφωνα με πηγές της Αρχής τράβηξαν την προσοχή, καθώς θεωρήθηκαν προϊόντα ύποπτων συναλλαγών μεταξύ εταιρειών, ανάμεσα στις οποίες και κάποιες που ανήκουν στον εκ των ιδιοκτητών της τράπεζας κ. Λαυρεντιάδη.

Με την υπόθεση ασχολείται και το ΣΔΟΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν διάπραξη φορολογικών ή χρηματιστηριακών παραβάσεων απο όλες τις εταιρείες του Ομίλου Λαυρεντιάδη (Νεοχημική, Alapis κλπ), αλλά και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία, όπως αποκάλυψε το «R» έχει σταθεί ήδη σε δύο περιπτώσεις που κίνησαν το ενδιαφέρον της στην Alapis.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κατώφλι του Εισαγγελέα που διεξάγει τη σχετική έρευνα, δηλαδή του κ. Ι. Δραγάτση περνούν ανώτερα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος τα οποία διενεργούν και τους ελέγχους νομιμότητας στην Proton. Στη συνέχεια μόλις συγκεντρωθεί το αποδεικτικό υλικό θα κληθούν για καταθέσεις και ο άνθρωπος που φέρεται να σήκωσε τα 51 εκατ. ευρώ, αλλά και οι ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, μέλη του Δ.Σ. της Proton Bank.
Τελευταία τροποποίηση στις 15:32 - 03 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.