ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζημιές έναντι κερδών στο 6μηνο για τη Dionic

13:04 - 31 Αυγ 2011 | Επιχειρήσεις
Ζημιές έναντι κερδών εμφάνισε στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους η Dionic. Ειδικότερα,τα κέρδη μετά από φόρους της εταιρείας ανήλθαν σε ζημιές 0,4 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2011 έναντι κερδών 0,1 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο μου 2010.
Παράλληλα, μείωση της τάξης του 3,4% εμφάνισε και ο κύκλος εργασιών του ομίλου στο εξεταζόμενο διάστημα καθώς διαμορφώθηκε σε 30,9 εκατ. ευρώ έναντι 32 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο πρώτο εξάμηνο του 2010.

Αναφορικά με την εξέλιξη των μεγεθών στο πρώτο εξάμηνο του 2011, αναπόφευκτα οι επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής κρίσης και της συνεπακόλουθης ύφεσης στην ελληνική αγορά αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα στην αναπτυξιακή πορεία της Εταιρείας, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα την σημαντική επιβάρυνση των χρηματοοικονομικών εξόδων και την συγκράτηση των τιμών σε ανταγωνιστικά επίπεδα. Για την αντιμετώπιση της ύφεσης η εταιρία αντιπαρέταξε τον συστηματικό έλεγχο και τη συγκράτηση των δαπανών και των επενδύσεων, ενώ η υιοθέτηση νέων αυστηρότερων όρων πιστωτικής πολιτικής με στόχο την διατήρηση των «υγιών» πωλήσεων είχε και την αναμενόμενη επίπτωση στον κύκλο εργασιών του ομίλου.

Κατά συνέπεια, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών στο πρώτο εξάμηνο του 2011 διαμορφώθηκε σε € 30,9 εκατ. έναντι € 32 εκατ. το αντίστοιχο πρώτο εξάμηνο του 2010 σημειώνοντας μείωση της τάξης του 3,4%

Τα μικτά κέρδη του Ομίλου κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 10,4% έναντι του πρώτου εξαμήνου του 2010 και ανήλθαν σε € 8,5 εκατ. έναντι € 7,7 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Ανάλογη ήταν και η εξέλιξη των λοιπών στοιχείων κερδοφορίας του ομίλου. Ειδικότερα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου, ανήλθαν σε € 2,4 εκατ. έναντι € 2,3 εκατ. το αντίστοιχο πρώτο εξάμηνο του 2010 Τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) ανήλθαν στο πρώτο εξάμηνο του 2011 σε € 1,4 εκατ. έναντι € 1,3 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2010 ενώ η ζημιές προ φόρων του Ομίλου (ΕΒΤ) διαμορφώθηκαν σε € 0,2 εκατ. έναντι κερδών € 0,4 εκατ. στο αντίστοιχο πρώτο εξάμηνο του 2010. Τέλος, τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε ζημιές € 0,4 εκατ. στο πρώτο εξάμηνο του 2011 έναντι κερδών € 0,1 εκατ. στο πρώτο εξάμηνο μου 2010.

H διοίκηση της Ντιονικ ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των καιρών έχει εκπονήσει και υλοποιεί το νέο πλάνο ανάπτυξης του Ομίλου το οποίο βρίσκεται ήδη σε φάση ωρίμανσης. Ετσι στα πλαίσια του πλάνου αυτού :

Α. Οι παραδοσιακές εμπορικές δραστηριότητες (καταναλωτικά προϊόντα) έχουν ήδη αποκτήσει ιδιαίτερα εξαγωγικό χαρακτήρα στην γύρω περιοχή (Ευρώπη και Μέση Ανατολή) σε όλους τους υπάρχοντες τομείς πχ. baby (abc/kidz κλπ), fashion (Baby Phat, DEREON κλπ), TOYS (RCD, MAISTO κλπ) κοκ. Τα αποτελέσματα του 1ου εξαμήνου αποδεικνύουν τις δυνατότητες επιτυχίας αυτού του κλάδου αφού ήδη οι εξαγωγές αποτελούν περι το 40% του κύκλου εργασιών της μητρικής.

Β. Ο τομέας των νέων τεχνολογιών με λογισμικό και υπηρεσίες INTERNET ένας απο τους βασικούς πυλώνες της ανάπτυξης του Ομίλου μέσω των θυγατρικών του ATCOM και ΣΚΡΟΥΤΖ παρουσιάζει σημαντική βελτίωση μεγεθών, ακόμη και σ' αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία. Σε συνδυασμό με τα σε εξέλιξη πλάνα δραστηριοποίησης σε δυναμικές χώρες του εξωτερικού όπως η Τουρκία και η Μέση Ανατολή προβλέπεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του Ομίλου.

Γ. Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ο νεώτερος πυλώνας στον οποίον βασίζεται ο Ομιλος βρίσκεται σε φάση ωρίμανσης αφού ήδη προγραμματίζεται στους επόμενους μήνες η λειτουργία του 1ου ΦωτοΒολταικού Πάρκου ισχύος 2 MW της θυγατρικής εταιρείας ΕΝΑΛΕΝ και ενός δεύτερου Φ/Β πάρκου στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στον Αυλώνα ισχύος 260 KW. Αν σ' αυτά προστεθεί και το προς υλοποίηση ΑΙΟΛΙΚΟ έργο συνολικής ισχύος 42 MW μέσω της θυγατρικής ΝΤΙΟΝΙΚ ΑΙΟΛΙΚΗ αλλά και μια σειρά άλλα έργα που είναι προς αδειοδότηση και υλοποίηση είναι φανερό ότι ο τομέας της ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ θα είναι ένας απο τους ισχυρότερους μοχλούς ανάπτυξης του Ομίλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός της επενδυτικής δραστηριότητας του Ομίλου ήδη υπάρχει και λειτουργεί Εμπορική-Συμβουλευτική-Τεχνική δραστηριότητα εντός της μητρικής ως ανεξάρτητος επιχειρηματικός τομέας (Business Unit) με την επωνυμία DIONIC SOLAR ο οποίος προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες μελέτης-αδειοδότησης-υλοποίησης-συντήρησης και λειτουργίας Φ/Β εγκαταστάσεων σε τρίτους επενδυτές.

Εκτός όμως των ανωτέρω ο Ομιλος μελετά εδώ και καιρό την αγορά των Τυχερών Παιγνίων (Video Lottery Terminals και ON Line Gaming) έχοντας ήδη εξασφαλίσει συνεργασίες με σημαντικές εταιρείες του εξωτερικού και αναμένει την ολοκλήρωση του νομικού-θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της αγοράς ώστε να αποφασίσει για τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο δραστηριοποίησής του.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.