ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MIG:Νέος πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου των εταιρειών Olympic Air και Olympic Engineering

14:28 - 31 Οκτ 2011 | Επιχειρήσεις
Ο Διονύσης Μαλαματίνας αναλαμβάνει πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου των εταιρειών Olympic Air και Olympic Engineering, σε αντικατάσταση του Γιάννη Καρακαδά ο οποίος παραιτήθηκε, όπως ανακοινώθηκε από την Marfin Investment Group (MIG).

Ο Δ. Μαλαματίνας, είναι διευθύνων αύμβουλος της MIG. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Roosevelt (Σικάγο) και είναι κάτοχος ΜΒΑ από το Graduate School of Business του Πανεπιστημίου του Σικάγου.

Απαντώντας, ο κ. Καρακαδάς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Έχοντας επί επτά συναπτά έτη υπηρετήσει με υπερηφάνεια και αποτελεσματικότητα  το όραμα του μεγαλύτερου ελληνικού επιχειρηματικού Ομίλου, της Marfin Investment Group, θεωρώ ότι ο επαγγελματικός μου κύκλος στην εν λόγω εταιρεία πρέπει πλέον να κλείσει.

Οι προσωπικοί μου στόχοι εστιάσθηκαν κατά κύριο λόγο σε δύο προσπάθειες αναδιάρθρωσης:

Πρώτον, στην μετεξέλιξη της SingularLogic σε ηγέτιδα δύναμη στον χώρο των προϊόντων και υπηρεσιών τεχνολογίας με υψηλή ελληνική προστιθέμενη αξία. Σε αυτήν την προσπάθεια συμμετείχα και μετοχικά.

Σε ελάχιστα χρόνια η εταιρεία κατόρθωσε να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα που είχε κληρονομήσει από την χρηματιστηριακή περίοδο 1999-2004 και με ένα πολύ συγκροτημένο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης κατάφερε να επιτύχει μια θεαματική μεταστροφή των οικονομικών της αποτελεσμάτων.  Παράλληλα τέθηκαν οι βάσεις για την μελλοντική της πορεία μέσα από ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης σύγχρονων τεχνολογικά προϊόντων και υπηρεσιών. Έμπρακτη απόδειξη και επιστέγασμα της επιτυχούς αυτής πορείας υπήρξε  η εμπιστοσύνη που επεδείχθη στην αξιοπιστία της SingularLogic από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις για την Συλλογή, Επεξεργασία και Μετάδοση των αποτελεσμάτων όλων των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων (Εθνικών, Αυτοδιοικητικών, Ευρωεκλογών).

Γεγονός που κατά την άποψή μου αποτελεί και μια εθνική παρακαταθήκη για τον άρτιο τρόπο που μπορεί και στη χώρα μας να συνεργασθεί το κράτος με υγιείς ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Προσφάτως, κλήθηκα να ηγηθώ μίας ακόμη προσπάθειας, αυτής της ανασύνταξης της Olympic Air.

Και στην περίπτωση αυτή μέσα σε συντομότατο χρονικό διάστημα και με την ισχυρή στήριξη του μετόχου της, η Olympic Air έχει επιτελέσει μία θεαματική μεταστροφή των αποτελεσμάτων της βελτιώνοντας κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τα οικονομικά της στοιχεία.  Κυρίως όμως, η αγαπημένη αεροπορική εταιρεία των Ελλήνων έχει μπει σε μία ξεκάθαρη πορεία σταθερής βελτίωσης και σαφούς προσανατολισμού, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα αυξανόμενα μερίδια επιβατών.

Εκτιμώντας ότι μέσα σε ένα δυσμενές περιβάλλον που ενέτεινε η οικονομική κρίση ανταποκρίθηκα πλήρως στις σημαντικές προκλήσεις που μου ανατέθηκαν, κρίνω πλέον ότι πρέπει να δοθεί ο χρόνος και ο χώρος στον βασικό μέτοχο των δύο εταιρειών να προσδιορίσει εκείνος την μελλοντική τους πορεία αξιοποιώντας -θέλω να πιστεύω- την δυναμική που έχει ήδη θεμελιωθεί.

Εύχομαι ειλικρινά κάθε επιτυχία στην μελλοντική πορεία των δύο εταιρειών και εν γένει της Marfin Investment Group, όπως και στον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο τον οποίο επιπλέον οφείλω να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου επέδειξε.»

Τελευταία τροποποίηση στις 18:29 - 31 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.