ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοδος 117% στα κέρδη της Profile στο 9μηνο

10:43 - 30 Νοε 2011 | Επιχειρήσεις
Εντυπωσιακή άνοδο της τάξεως του 117% σημείωσαν τα κέρδη μετά από φόρους του ομίλου Profile στο εννεάμηνο του 2011.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος Profile έκλεισε το εννεάμηνο του 2011 με βελτιωμένα βασικά μεγέθη, παρά την μείωση του κύκλου εργασιών που προκαλεί η δυσμενής οικονομική συγκυρία. Γεγονός που οφείλεται στην πιστή υλοποίηση των επιχειρηματικών τακτικών του, με επίκεντρο την «πελατοκεντρική» φιλοσοφία που έχει αναπτύξει.

Σε ενοποιημένο επίπεδο ο κύκλος εργασιών του ομίλου παρουσίασε μικρή υποχώρηση της τάξεως του 5,5% απόρροια της γενικότερης κατάστασης της αγοράς, διαμορφούμενος σε 6,5 εκατ. για το εννεάμηνο του 2011 από 6,9 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010.

Τα Κέρδη προ Αποσβέσεων, Τόκων και Φόρων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 1,3 εκατ. από 696 χιλ., ενώ το λειτουργικό κέρδος έφτασε τα 308 χιλ. Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 100 χιλ., από 46 χιλ. το 2010 (αύξηση 117,4%). Tα κέρδη προ φόρων προσδιορίστηκαν σε 144 χιλ. για το εννεάμηνο του 2011, από 52 χιλ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι (αύξηση 176,9%), ως αποτέλεσμα και της σημαντικής μείωσης των λειτουργικών εξόδων.

Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 5,9 εκατ. από 6,1 εκατ. ενώ το EBITDA διαμορφώθηκε στα 1,145 εκατ. από 605 χιλ.. Το λειτουργικό κέρδος έφτασε τα 276 χιλ. από 214,2 χιλ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ενώ τα κέρδη προ φόρων προσδιορίστηκαν σε 74 χιλ.

Όπως επισημαίνεται, η παρατηρούμενη βελτίωση των αποτελεσμάτων οφείλεται εν μέρει στη στρατηγική του ομίλου για ανάπτυξη και προώθηση ιδίων λύσεων στις αγορές, κυρίως, του εξωτερικού. Οι ενέργειες της Profile στις αγορές αυτές, είχαν ήδη ως αποτέλεσμα την προσθήκη τεσσάρων νέων μεγάλων πελατών. Πρόκειται για χρηματοοικονομικούς ομίλους που επέλεξαν την κορυφαία πλατφόρμα διαχείρισης επενδύσεων IMSplus της Profile.

Η παρουσία της Profile στο εξωτερικό, πέραν της δημιουργίας τοπικών συνεργασιών, ενισχύεται πλέον συγκροτημένα και με την ίδρυση νέων γραφείων σε σημαντικά κέντρα χρηματοοικονομικού εμπορίου, όπου διαπιστώνονται ευκαιρίες απόκτησης μεριδίου αγοράς.

Σε ό,τι αφορά την εγχώρια αγορά, ο Δημόσιος τομέας, εξακολουθεί να παρουσιάζει κλίμα στασιμότητας και επιφυλακτικότητας στις νέες αναθέσεις. Παράλληλα ο Ιδιωτικός τομέας επενδύει σε νέα έργα, προκειμένου να διαφυλάξει την ανταγωνιστικότητα του, αλλά με διστακτικότητα λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Η προσήλωση στην ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, στην ανταγωνιστικότητα των συστημάτων που αναπτύσσει και στις ολοκληρωμένες προωθητικές ενέργειες για το υπόλοιπο του έτους καθιστούν την PROFILE αισιόδοξη για την επίτευξη των επιχειρηματικών της στόχων, παρά τις αντίξοες συνθήκες που εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν το οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, κυρίως στην ελληνική αγορά.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.