ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα δικαστήρια θα προσφύγουν οι Energa και Hellas Power

20:53 - 01 Φεβ 2012 | Επιχειρήσεις
Προσφυγές στα ελληνικά δικαστήρια και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού προαναγγέλλουν με σημερινή ανακοίνωση οι εταιρίες Energa και Hellas Power που δραστηριοποιούνταν στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι την καταγγελία των συμβάσεών τους λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Διαχειριστή του Συστήματος.
Οι δύο εταιρίες που ανήκουν στον ίδιο όμιλο (Worlwide Energy) αποδίδουν στις ρυθμιστικές αρχές, τη ΔΕΗ και την πολιτική ηγεσία πρόθεση για «κλείσιμο» της αγοράς και επαναφορά της σε κατάσταση μονοπωλίου, η οποία όπως υποστηρίζουν κορυφώθηκε από τον Οκτώβριο του 2011.

Αναφορικά με τις καταγγελίες περί εξαγωγής κεφαλαίων των εταιριών στην Ελβετία, επισημαίνουν ότι «οι λογαριασμοί στην Ελβετία είναι καθόλα νόμιμοι, δεν ανήκουν σε κανένα φυσικό πρόσωπο, αλλά αντίθετα είναι λογαριασμοί της εταιρείας» και προσθέτουν:

«Για ποιο λόγο λοιπόν απαγορεύεται σε μια εταιρεία να έχει λογαριασμούς στο εξωτερικό; Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως τα διαθέσιμα των εταιρειών ξεπερνούν τα 73 εκατ. ευρώ και επαρκούν για να καλύψουν όλες τις υποχρεώσεις τους σε ότι αφορά το Τέλος Ακινήτων, τα Δημοτικά Τέλη, καθώς και άλλες υποχρεώσεις. Επιπρόσθετα και οι δυο εταιρείες έχουν επιπλέον απαιτήσεις 126 εκατ. ευρώ από την αγορά, που αφορούν σε τιμολογημένα ποσά αλλά μη ακόμα εισπραχθέντα».

Energa και Hellas Power καλούν τέλος τους καταναλωτές να καταβάλουν στα ταμεία τους (και όχι στη ΔΕΗ, στην οποία επέστρεψαν όλοι οι πελάτες τους) τους λογαριασμούς με ημερομηνία έως και 24 Ιανουαρίου.
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.