ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βραβείο δημοσιογραφίας από τη Citigroup

15:57 - 03 Απρ 2012 | Επιχειρήσεις

Η Citi απένειμε το 1ο Βραβείο Δημοσιογραφικής Αριστείας στον κ. Γιάννη Παλαιολόγο, Διευθυντή της εφημερίδας Free Sunday, στο πλαίσιο του σχετικού Διαγωνισμού, ο οποίος αποσκοπεί στην ενίσχυση της ποιοτικής δημοσιογραφίας. Το έπαθλο είναι ένα σεμινάριο επιχειρηματικής και οικονομικής δημοσιογραφίας 2 εβδομάδων στο Columbia Graduate School of Journalism της Νέας Υόρκης, με τη χορηγία της Citi.

 

Η απονομή του Αριστείου στον κο. Παλαιολόγο καθώς και του Επαίνου για τη διάκριση στο Διαγωνισμό στους κ.κ. Γιώργο Σαββάκη/euro2day, Θανάση Κουκάκη/Τα Νέα και Ελευθερία Κούρταλη/Κέρδος πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Citi, παρουσία δημοσιογράφων και της ελληνικής κριτικής επιτροπής.

 

Το Βραβείο Δημοσιογραφικής Αριστείας είναι ένας παγκόσμιος θεσμός της Citi με ιστορία 29 χρόνων που αποσκοπεί στην ενίσχυση της ποιοτικής δημοσιογραφίας, αναγνωρίζοντας την εξαιρετική οικονομική και τραπεζική αρθρογραφία σε πολλές χώρες του παγκοσμίου δικτύου της Citi. Απευθύνεται σε δημοσιογράφους του οικονομικού και τραπεζικού ρεπορτάζ, οι οποίοι συμμετέχουν υποβάλλοντας ένα εκτενές άρθρο οικονομικού περιεχομένου που να έχει δημοσιευθεί την προηγούμενη χρονιά (δηλαδή το 2011).

 

Η Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. Χρήστο Γκόρτσο, Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Νίκο Δεμερτζή, Καθηγητή Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ, Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, Νίκο Τραυλό, Πρύτανη ALBA Graduate Business School, και Μαριάννα Μόσχου, Πρόεδρο ΕΛΕΠΑΠ και Citi Alumni βαθμολόγησε τα 13 άρθρα που υποβλήθηκαν στον Διαγωνισμό βάσει των εξής κριτηρίων:

  • Πρωτοτυπία στη σκέψη

  • Εισαγωγή σε νέες ιδέες και αντιλήψεις

  • Ανάλυση και κατανόηση του θέματος

  • Χρήση της ερευνητικής μεθόδου με ή χωρίς συνεντεύξεις

  • Αντίκτυπος στις συζητήσεις και/ή στη δράση που μπορεί να προκαλέσει το άρθρο

 

Στη συνέχεια, το διεθνώς αναγνωρισμένο Cοlumbia Graduate School of Journalism της Νέας Υόρκης ανέδειξε τον τελικό νικητή για το Διαγωνισμό στην Ελλάδα μεταξύ των 4 φιναλίστ, καθώς 2 ισοβάθμισαν, εξετάζοντας τη μετάφραση των 4 άρθρων στα αγγλικά, όπως είχαν υποβληθεί από τους συμμετέχοντες.

 

Το σεμινάριο στο Columbia προσφέρει στους 24 δημοσιογράφους που έχουν επιλεγεί από 19 χώρες την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με προσωπικότητες που ηγούνται της παγκόσμιας οικονομίας (διαμορφωτές πολιτικών και κανονισμών, εξέχουσες προσωπικότητες των ΗΠΑ από την επιχειρηματική κοινότητα, media, ακαδημαϊκοί) και να παρακολουθήσουν εντατικά εργαστήρια λογιστικής και οικονομίας. Μεταξύ των ομιλητών που έχουν συμμετάσχει σε παλαιότερα σεμινάρια είναι ο κάτοχος βραβείου Νόμπελ και καθηγητής του Columbia κ. Joseph Stiglitz, οι καθηγητές του Columbia κκ. R. Glenn Hubbard, Jagdish Bhagwati, Jeffrey Sachs, οι πρώην Πρόεδροι της FED, κκ. William McDonough και Timothy Geithner και o Πρέσβης κ. Felix Rohatyn.

 

Το βραβείο απένειμε ο κ. Grant Carson, Διευθύνων Σύμβουλος της Citi Eλλάδος, ο οποίος σχολίασε:

«Χαιρόμαστε πολύ που είχαμε τόσο καλή ανταπόκριση από τη δημοσιογραφική κοινότητα όσον αφορά τη συμμετοχή σ’ αυτόν τον θεσμό, τον οποίο η Citi έχει καθιερώσει εδώ και 29 χρόνια.

Πιστεύουμε ότι η ενίσχυση της ποιοτικής δημοσιογραφίας μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη για το κοινό μέσω της αντικειμενικής, ακριβούς και ολοκληρωμένης ενημέρωσής του, όσο και για τη σωστή λειτουργία των αγορών και για ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον που η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο Διαγωνισμός θα γίνει θεσμός και στην Ελλάδα, και ότι ακόμη περισσότεροι δημοσιογράφοι από τη μεγάλη και ικανή ελληνική δημοσιογραφική κοινότητα θα έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από το μεγάλο βραβείο του σεμιναρίου στο Columbia University που η Citi προσφέρει».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.