ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον 20άρη η ΜΕΤΚΑ, εκτός το ΤΤ - Οι αλλαγές στους δείκτες FTSE

11:00 - 03 Μαϊ 2012 | Επιχειρήσεις
Aνακοινώθηκαν επίσημα οι αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών FTSE ως συνέπεια της τακτικής εξαμηνιαίας αναθεώρησης.

Η ΜΕΤΚΑ εισάγεται στο δείκτη FTSE20, καταλαμβάνοντας τη 15η θέση, ενώ διαγράφεται το ΤΤ. Οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης την Δευτέρα 28/5. Η ΜΕΤΚΑ έχει τη μεγαλύτερη απόδοση στον FTSE 20 από 31/12/2011 με άνοδο 38,93%, εξαιρουμένων των Τραπεζών ALPHA και Eurobank.

 

O Όμιλος Μυτιληναίος είναι ο μοναδικός Όμιλος με δύο μετοχές στο FTSE20.

 

Αναλυτικότερα, η συμβουλευτική Επιτροπή των Δεικτών FTSE/Χ.Α. κατά την σημερινή της συνεδρίαση ενέκρινε τις ακόλουθες αλλαγές στην σύνθεση των Δεικτών ως αποτέλεσμα της τακτικής εξαμηνιαίας αναθεώρησης της σύνθεσης τους για το διάστημα Οκτώβριος 2011 – Μάρτιος 2012:

 

• FTSE/Χ.Α. 20
Μία προσθήκη (ΜΕΤΚΑ), μία διαγραφή (ΤΤ)και καμιά μεταβολή ποσοστού συμμετοχής μετοχής της υφιστάμενης σύνθεσης του Δείκτη.

 

• FTSE/Χ.Α. 20 Net Total Return
Μία προσθήκη, μία διαγραφή και καμιά μεταβολή ποσοστού συμμετοχής μετοχής της υφιστάμενης σύνθεσης του Δείκτη.

 

FTSE/Χ.Α. 20 Capped Index
Μία (1) προσθήκη, μία (1) διαγραφή και καμιά μεταβολή ποσοστού συμμετοχής μετοχής της υφιστάμενης σύνθεσης του Δείκτη. Οι αλλαγές στη σύνθεση του δείκτη θα πραγματοποιηθούν μετά το κλείσιμο την 3η Παρασκευή του Ιουνίου 2012.

 

• FTSE/Χ.Α. Mid Cap
Δέκα τρεις (13) προσθήκες, δέκα τρεις (13) διαγραφές και μία (1) μεταβολή ποσοστού συμμετοχής μετοχής της υφιστάμενης σύνθεσης του Δείκτη.

 

• FTSE/Χ.Α. Liquid Mid

Πέντε (5) προσθήκες, πέντε (5) διαγραφές και μία (1) μεταβολή ποσοστού συμμετοχής μετοχής της υφιστάμενης σύνθεσης του Δείκτη.

 

• FTSE/Χ.Α.-Χ.Α.Κ. Τραπεζικός Δείκτης
Καμία προσθήκη, διαγραφή ή μεταβολή ποσοστού συμμετοχής μετοχής της υφιστάμενης σύνθεσης του Δείκτη.

 

• FTSE/Χ.Α. Small Cap
Παύση υπολογισμού του Δείκτη.

 

• FTSE/Χ.Α. Δείκτης Αγοράς
Τρείς (3) προσθήκες, δέκα εννέα (19) διαγραφές και τρείς (3) μεταβολές ποσοστού συμμετοχής μετοχών της υφιστάμενης σύνθεσης του Δείκτη.

 

• FTSE/Χ.Α. Κλαδικοί Δείκτες
Όλες οι αλλαγές στην σύνθεση του Δείκτη FTSE/Χ.Α. Δείκτης Αγοράς θα επηρεάσουν την σύνθεση του αντίστοιχου Κλαδικού Δείκτη. Τονίζεται ότι ο υπολογισμός των Δεικτών FTSE/X.A. Χημικά και FTSE/X.A. Μέσα Ενημέρωσης θα σταματήσει προσωρινά συνέπεια της μη ύπαρξης μετοχών που να πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στους δείκτες

Όλες οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν πριν την έναρξη των συναλλαγών της συνεδρίασης της Δευτέρας 28 Μαΐου 2012.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:26 - 03 Μαϊ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.