ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε Folli Follie-Koc για 40 χρόνια η μαρίνα στη Λέσβο

09:23 - 04 Μαϊ 2012 | Επιχειρήσεις
Σε Folli Follie-Koc για 40 χρόνια η μαρίνα στη Λέσβο
Ελληνοτουρκική συμμαχία για τον τουριστικό λιμένα Μυτιλήνης.

Υπεγράφη χθες από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρο Αλιβιζάτο, η σύμβαση μίσθωσης του τουριστικού λιμένα Μυτιλήνης με την ανάδοχο κοινοπραξία των εταιρειών Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών ΑΕ με διακριτικό τίτλο Fοlli Follie Group και Setur Servis Turistik AS.

 

Ο κ. Αλιβιζάτος υπέγραψε την κατακύρωση του διαγωνισμού, με ετήσιο μίσθωμα 250.000 ευρώ για την παραχώρηση του τουριστικού λιμένα Μυτιλήνης, για 40 χρόνια, βελτιώνοντας την αρχική οικονομική προσφορά του αναδόχου. Ο όμιλος της Folli Follie, μέσω των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών και της Setur θα αναλάβουν από κοινού τη λειτουργία της μαρίνας, με στόχο εντός τετραετίας η μαρίνα να λειτουργεί με πληρότητα πάνω από 90%. Η κοινοπραξία θα αναλάβει την ομαλή και μακροχρόνια λειτουργία της μαρίνας Μυτιλήνης, η οποία προβλέπεται να συμβάλλει τόσο στην οικονομική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας όσο και στην τουριστική προβολή της Ελλάδας γενικότερα. Ο κ. Αλιβιζάτος αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας και εξήρε την τεχνογνωσία και τον επαγγελματισμό τους, είπε, μεταξύ άλλων: «Η υπογραφή της σύμβασης αυτής αποτελεί γεγονός μεγάλης σημασίας, αφού είναι ένα μεγάλο βήμα στην τουριστική ανάπτυξη όχι μόνο της Λέσβου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Οφείλουμε να ενθαρρύνουμε όλες τις πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα, στο ευρύ πεδίο των τουριστικών υποδομών. Υπάρχει πραγματική ανάγκη για διαρκή αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών, μέσα στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Ο τουρισμός είναι ο τομέας στον οποίο προσβλέπει η ελληνική οικονομία, σήμερα περισσότερο από ποτέ». Ακόμη πρόσθεσε ότι «η περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου αποτελεί πόλο τουριστικής έλξης για επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο, με αυξητικές τάσεις».

 

 

Ο κ. Γεώργιος Κουτσολιούτσος ανέφερε: «Η παρουσία μας εδώ, σήμερα, σηματοδοτεί την πρώτη ελληνοτουρκική συνεργασία στον κλάδο του τουρισμού, συνεργασία που λαμβάνει σάρκα και οστά, με την ανάληψη της διαχείρισης του τουριστικού λιμένα Μυτιλήνης». Και συνεχίζοντας τόνισε: «Η αξιοποίηση μαρινών και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου αποτέλεσε προτεραιότητα για εμάς, στον όμιλο Folli Follie, αποσκοπώντας στο να δραστηριοποιηθούμε σε τομείς που υποστηρίζουν τον τουρισμό και που γνωρίζουμε καλά, λόγω της, πάνω από 30 χρόνια, επιτυχημένης δραστηριοποίησης στον κλάδο του ταξιδιωτικού εμπορίου, με τα Hellenic Duty Free Shops». Επίσης, πρόσθεσε ότι «η δυναμική της μαρίνας συνίσταται σε 252 θέσεις ελλιμενισμού εκ των οποίων 222 στον θαλάσσιο και 30 στον χερσαίο χώρο» και συνέχισε αναφέροντας ότι «η εταιρεία Setur κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο διαχείρισης μαρίνων στη γειτονική μας χώρα. Η εμπειρία της και η τεχνογνωσία της θα αλλάξουν τα δεδομένα στον χώρο και θα ορίσουν τον πήχη υψηλότερα για όλους μας». Ο κ. Ibrahim Tamer Hasimoglu δήλωσε ότι «γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια και είμαι πολύ περήφανος που η γνωριμία αυτή εξελίσσεται σε συνεργασία. Πιστεύω ιδιαίτερα σε αυτή συνεργασία, η οποία θα αποδώσει τα μέγιστα για όλους τους εμπλεκόμενους, μιας και ο θαλάσσιος τουρισμός γνωρίζει αύξηση τα τελευταία χρόνια στη Μεσόγειο. Οι προοπτικές για την Ελλάδα είναι εξαιρετικές».

 

 

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ SETUR

H Setur ιδρύθηκε το 1965 και αποτελεί θυγατρική του ομίλου Koc, με δραστηριότητα στον τουρισμό και τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών. Το 1989 ο όμιλος Koc συγχώνευσε τις δραστηριότητές του στα τουριστικά γραφεία, τα καταστήματα αφορολογήτων και τη διαχείριση μαρινών, υπό τη Setur.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.