ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΛΠ: Επτά διεθνείς διαγωνισμοί για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών

19:32 - 15 Μαϊ 2012 | Επιχειρήσεις
Σε μια προσπάθεια να εξοικονομηθούν χρήματα από την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και να αναπτυχθεί η φιλοπεριβαλλοντική πολιτική του Οργανισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ αποφάσισε τη διενέργεια επτά διεθνών διαγωνισμών, για την προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών, συνολικής ισχύος 1.209,21 KWp.

Ο ΟΛΠ Α.Ε. καταβάλλει ετησίως στη ΔΕΗ για ηλεκτρική ενέργεια 3,6 εκατ. ευρώ.

Για το έργο έχουν υποβληθεί στη ΔΕΗ οι αναγκαίες αιτήσεις και μελέτες, ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 3.253.460 ευρώ και θα καταβληθεί από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό.

Οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί αποτελούν τμήματα του Φωτοβολταϊκού Πάρκου Λιμένος Πειραιώς, συνολικής εγκατεστημένης ονομαστικής ισχύος 4.386 MWp σε διάφορα σημεία του επιβατικού και εμπορικού λιμένα.

Από το 2010 έχει εγκριθεί σειρά φιλοπεριβαλλοντικών δράσεων, που δικαιώνουν τους στόχους του ΟΛΠ Α.Ε. ως κύριου χρήστη «πράσινης ενέργειας».

Παράλληλα με τα έργα αυτά, επαναπροκηρύσσεται δημόσιος ανοιχτός διαγωνισμός για το ενεργειακό πεδίο όλου του λιμανιού και τη μελέτη εκ νέου του φωτιστικού του πεδίου με νέα οικολογικά φωτιστικά μέσα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.