ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Folli: Ότι χειρότερο η επιστροφή της χώρας στη δραχμή

15:54 - 06 Ιουν 2012 | Επιχειρήσεις

Αρνητικά σχολιάζει ο επιχειρηματικός κόσμος το ενδεχόμενο επιστροφής της χώρας στη δραχμή. Ο λόγος για τον κ. Τζ. Κουτσολιούτσο ο οποίος κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων σχολίασε αρνητικά το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, αναφέροντας ότι μετά από τόσα χρόνια ύφεσης μια τέτοια επιλογή θα ήταν καταστροφική.

 

Ως πολυεθνικός όμιλος ωστόσο, εξετάζει όλα τα εναλλακτικά σενάρια , προσθέτοντας ότι δεν προβλέπει ότι αυτά θα ενεργοποιηθούν. Ανέφερε επίσης ότι οι εκλογές και η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα την αγορά.

 

 

Όσον αφορά το πλάνο αναχρηματοδότησης του, ο όμιλος εκτιμά ότι θα καταλήξει σε συμφωνία έως τα τέλη Ιουνίου για το σύνολο αυτού που ανέρχεται σήμερα στα 615,4 εκατ.ευρώ. Η διοίκηση του ομίλου διατηρεί διαπραγματεύσεις με ελληνικές και ξένες τράπεζες. Σημειώνεται ότι μέσα στον Ιούνιο λήγει επίσης μακροπρόθεσμο δάνειο 200 εκατ.ευρώ του ομίλου στην Alpha Bank, για το οποίο ωστόσο η διοίκηση του γκρούπ δηλώνει ότι έχει ρήτρα προστασίας, ώστε να μην καταστεί απαιτητό έως το τέλος του 2012.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.