ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελεύθερη πτώση για τη Sharp

09:11 - 03 Αυγ 2012 | Επιχειρήσεις
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών διαμορφώνεται η μετοχή της Sharp στο χρηματιστήριο του Τόκιο, με την εταιρεία να χάνει το ένα τρίτο της αξίας της, μετά από την ανακοίνωση βαθύτατων απωλειών στο τρίμηνο.

Η μετοχή της ιαπωνικής εταιρείας υποχωρεί 30% και διαμορφώνεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 1974, ενώ η αξία της ανέρχεται λίγο πάνω από τα 200 δισ. γιεν, χαμηλότερα δηλαδή από τα 250 δισ. γιεν που αναμένει η εταιρεία σε ζημιές για το σύνολο της χρήσης που λήγει το Μάρτιο.

Αποκαλύπτοντας λειτουργικές ζημιές ύψους 100 δισ. γιεν για το σύνολο της χρήσης και ανακοινώνοντας περικοπές 5.000 θέσεων εργασίας, τις πρώτες στη διάρκεια των έξι τελευταίων δεκαετιών, η Sharp δήλωσε χθες ότι οι βασικές της πιστώτριες τράπεζες, Mizuho Financial και Mitsubishi UFJ Financial Group είναι έτοιμες να τη στηρίξουν.

Ωστόσο, οι επενδυτές φαίνεται πως δεν πείστηκαν, και έστειλαν σήμερα την μετοχή της σε κατακόρυφη πτώση. Στη διάρκεια του τριμήνου που έληξε τον Ιούνιο, η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές σε επίπεδο καθαρών αποτελεσμάτων, 138 δισ. γιεν .

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.