ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ούτε κουβέντα για Grexit στο Λονδίνο, αλλαγή της στάσης των ξένων έναντι της Ελλάδας και του Χρηματιστηρίου

16:03 - 07 Σεπ 2012 | Επιχειρήσεις
Ούτε κουβέντα για Grexit στο Λονδίνο, αλλαγή της στάσης των ξένων έναντι της Ελλάδας και του Χρηματιστηρίου
Ξένοι διαχειριστές: “Έστω και λίγο, αλλάζει το κλίμα υπέρ της χώρας μας”. Ασχολούνται με τον ASE 20 και όχι με τις τράπεζες.

Τη διαπίστωση ότι το κλίμα σιγά – σιγά, αλλά σταθερά, αλλάζει υπέρ της χώρας μας, τόνισαν στο “R” από το Λονδίνο, όπου πραγματοποιείται το 7ο ετήσιο roadshow του Χ.Α. εκπρόσωποι εισηγμένων εταιρειών. “Είναι η πρώτη φορά”, τονίζει επιχειρηματίας εισηγμένης που συμμετέχει στον ASE 20, “που οι ξένοι δεν μιλούσαν για Grexit, χρεοκοπία και κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, παρά μόνο εστίαζαν το ενδιαφέρον τους σε δυναμικές επιχειρήσεις. Ψάχνουν την Ελλάδα ως επενδυτική ευκαιρία αποκλείοντας σε πρώτη φάση τις τράπεζες, εστιάζοντας στις επιχειρήσεις εκείνες που άντεξαν και αντέχουν στη κρίση και ταυτόχρονα φαίνεται ότι έχουν προοπτικές”, αναφέρει η ίδια πηγή.

 

 

Σύμφωνα με τον ίδιο φέτος η συμμετοχή μπορεί να ήταν μικρότερη αλλά ήταν ουσιαστική, αφού συμμετείχαν περίπου 75 funds με 100 διαχειριστές και έδειχαν 'διαβασμένοι” για τις εταιρείες που βρέθηκαν στο Λονδίνο. Της μεγαλύτερης προσοχής, σύμφωνα με πληροφορίες πάντα, έτυχαν οι Motor Oil, OΠAΠ, ΚΑΕ, METKA, Mυτιληναίος, ενώ οι “εισηγμένοι” είχαν και κατ' ιδίαν επαφές στην έδρα αρκετών funds στο Λονδίνο.

 

 

Στο μεταξύ, χθες στήθηκε και ένα πάνελ με Έλληνες τραπεζίτες όπου δόθηκε η αφορμή να εξηγήσουν το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμήστην Ελλάδα. Μάλιστα, ο κ. Μασουράκης της Alpha είπε ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν θετική προοπτική για την Ελλάδα, ενώ ο ίδιος έδωσε μηδενική πιθανότητα για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Μεταξύ των funds που συμμετείχαν, ήταν και τ' ακόλουθα: AIG Asset, Capeview capital, Capital Research, Cavendish asset, Centaurus Capital, Fidelity, Fortelus, JP Morgan, Kabouter Management, Labrusca, Lazard, Marathon, Praxient Capital, QVT Capital, Route one investements, UBS, Gesellschaft και Wellington asset.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Χ.Α.:


"Κατά τη διάρκεια του διημέρου, πραγματοποιήθηκαν περίπου 400 συναντήσεις μεταξύ των 100 fund managers, τα οποία έχουν υπό διαχείριση κεφάλαια που ξεπερνούν τα 1,7 τρισεκατομμύρια ευρώ, και των 25 εισηγμένων εταιριών, που συμμετείχαν στο Roadshow.

 

Οι εταιρείες που συμμετείχαν στο φετινό roadshow είναι οι:

 

Εθνική Τράπεζα

Eurobank EFG

Alpha Bank

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Κύπρου

Marfin Investment Group

ΕΥΔΑΠ

Ελλάκτωρ

Ο.Τ.Ε.

Ο.Π.Α.Π.

Ελληνικά Πετρέλαια

Δ.Ε.Η.

Μότορ Οιλ

Ιντραλότ

Τιτάν

Μυτιληναίος

Γρ.Σαράντης

Eurobank Properties

Follie Follie

Fourlis

Frigoglass

ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Σιδενόρ

ΜΕΤΚΑ

ΕΧΑΕ

 

 

Το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών για την Ελληνική αγορά, παραμένει αυξημένο, παρά τη δύσκολη συγκυρία και τη «δυσπιστία» που υπάρχει, με αποτέλεσμα οι περισσότερες εταιρίες να έχουν πλήρες πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του διημέρου.

 

Στο Roadshow συμμετείχαν θεσμικοί επενδυτές προερχόμενοι κυρίως από τη Μ. Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Ελβετία, τη Γερμανία, την Ισπανία και τη Γαλλία.

 

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, πραγματοποιήθηκε πάνελ με ομιλητές τους κ.κ. Μιχάλη Μασουράκη, Διευθυντή    Οικονομικών  Μελετών της Alpha Bank, Τάσο Αναστασάτο, Senior Economist της Eurobank και Παύλο Μυλωνά, Γενικό Διευθυντή Στρατηγικής & Δραστηριοτήτων Εξωτερικού της Εθνικής Τράπεζας και θέμα, «Ελλάδα: Η επόμενη μέρα (Greece: What’s next)». Συντονιστής του πάνελ ήταν ο κ. Niraj Shah, Economist του Bloomberg.

 

 

Το βράδυ της 7ης Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια Cocktail, το Χρηματιστήριο Αθηνών βράβευσε τους χορηγούς του 7ου Roadshow Ελληνικών Επιχειρήσεων που για τη φετινή χρονιά ήταν οι: Alpha Finance, Citi, Eurobank EFG Equities, Επενδυτική Τράπεζα, Εθνική Χρηματιστηριακή. Χορηγός φιλοξενίας του Roadshow ήταν και πάλι το Bloomberg.

 

Στο πλαίσιο του Roadshow ο Πρόεδρος του ΧΑ, Σωκράτης Λαζαρίδης έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Bloomberg, στη δημοσιογράφο Linzie Janis παρουσιάστρια της εκπομπής “Countdown”




Στ.Κ.Χαρίτος

[email protected]

Τελευταία τροποποίηση στις 17:14 - 07 Σεπ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.