ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kαλπάζει το Χ.Α. - Τι ακούγεται για τα deals στις τράπεζες

13:24 - 12 Σεπ 2012 | Επιχειρήσεις
Kαλπάζει το Χ.Α. - Τι ακούγεται για τα deals στις τράπεζες
Οι φήμες -και οι πληροφορίες- για deals στις τράπεζες αλλάζουν το κλίμα στην αγορά. Κατ' αρχήν, αν με κάτι ήταν θετικοί και ένθερμοι οι εκπρόσωποι των δανειστών, ήταν τα κυοφορούμενα deals στις τράπεζες, μετά την απόκτηση της υγιούς ΑΤΕbank από την Τράπεζα Πειραιώς.

Σε εξέλιξη, όπως είναι γνωστό σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πώλησης της Εμπορικής από την Credit Agricole. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι τον πρώτο λόγο στις διαπραγματεύσεις δεν έχουν ούτε η Εθνική, αλλά ούτε και η Alpha, αλλά η Eurobank. Μάλιστα σε αυτή τη φημολογία ποντάρει σήμερα η αγορά και δίνει στη μετοχή κέρδη 25% και ξεπερνάει το 1 ευρώ από τις... 13/3, δηλαδή μετά από έξι μήνες. Επίσης, διάχυτη είναι η φημολογία στην αγορά ότι η Πειραιώς δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, παρά την απόκτηση της ATE, αλλά βρίσκεται παράλληλα σε διαπραγματεύσεις και για την απόκτηση της Γενικής από την Societe Generale.

 

Ο γενικός δείκτης με φόρα σπάει και την αντίσταση των 760 μονάδων και πλέον οι αναλυτές θεωρούν ότι η αγορά μπορεί να δει τις 900 μονάδες αφού υπάρχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις που συνηγορούν στην άνοδο. Η βασικότερη προϋπόθεση που άλλαξε το κλίμα αποδίδεται στη διαφορετική αντιμετώπιση της κατάστασης στην Ελλάδα από τους ξένους και βεβαίως από τη Γερμανία.

 

Σ.Κ.Χ.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:27 - 12 Σεπ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.