ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επέλαση των ταύρων στο Χ.Α.

17:32 - 12 Σεπ 2012 | Επιχειρήσεις
Επέλαση των ταύρων στο Χ.Α.
Έβδομη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση και όπως όλα δείχνουν πάμε και για την έβδομη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα, με πολλές μετοχές, όπως της Τράπεζας Κύπρου μέσα σε τέσσερις συνεδριάσεις να έχουν... διπλώσει!

Οι χρηματιστές πλέον κάνουν λόγο για μία bull market περίοδο που βιώνει το Χ.Α. κι αυτό κατ' αρχήν συνδέεται με την απομάκρυνση του ενδεχομένου να φύγει η χώρα μας από το ευρώ.

 

Επίσης, προεξοφλείται ότι η χώρα μας θα τύχει της θετικής αξιολόγησης της τρόικας, παρά τους αστερίσκους που θα βάλει, εξέλιξη που θα επιτρέψει την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, περί τα μέσα Νοεμβρίου, όπως προσδιόρισε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουνάρας. Υπό αυτά τα δεδομένα, αλλά και με το δεδομένο ότι η χώρα για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, τον Αύγουστο, έβγαλε πρωτογενές πλεόνασμα επιτρέπει στους ξένους επενδυτές να αισιοδοξούν και στους Έλληνες να δείχνουν το... ταπεραμέντο τους!

 

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 5,33%, στις 770,53 μονάδες, περίπου είκοσι μονάδες πάνω από τη στήριξη των 750 μον .και πλέον, σύμφωνα με τον υπεύθυνο ανάλυσης της Beta κ. Εμ. Χατζηδάκη έχει ανοίξει ο δρόμος για την επόμενη αντίσταση των 850 μονάδων. Ο ίδιος διαπιστώνει ότι υπάρχουν σοβαρές εντολές από το εξωτερικό, κυρίως όμως, οι βασικοί παίκτες είναι Έλληνες.

 

Ο τζίρος ήταν εντυπωσιακός και ανήλθε στα 128,014 εκατ. ευρώ. Τέτοιο τζίρο έχει να δει η αγορά από τις 31/5 (148 εκατ. ευρώ, τότε που γινόταν ο ορυμαγδός των πωλήσεων λόγω εξόδου από τους δείκτες της Morgan Stanley της ΕΤΕ και το ΟΤΕ). Ο γενικός δείκτης έκλεισε υψηλό εξαμήνου, παρατηρούν οι χρηματιστές.

 

 

Κύκλοι της αγοράς επισημαίνουν ότι πολλά τμήματα private banking των τραπεζών έχουν συστήσει σε πελάτες τους να εκμεταλλευτούν τις χαμηλές αποτιμήσεις στο Χρηματιστήριο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι πολλά κεφάλαια που βγήκαν στο εξωτερικό επιστρέφουν στην Ελλάδα μέσω του Χ.Α. Κέρδη 14,08% για τον τραπεζικό κλάδο, με την Eurobank να καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο 26,20%, στο 1,05 ευρώ, η Πειραιώς έκλεισε με άνοδο 22,45%, στα 0,42 ευρώ και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μεν Eurobank βρίσκεται πολύ κοντά στην περίπτωση της Εμπορικής και η Πειραιώς πολύ κοντά στην προοπτική να αποκτήσει και τη Γενική Τράπεζα, μετά την ΑΤΕ.

 

Ισχυρά κέρδη για την Εθνική, άνω του 16%, κλείνοντας στα 2,04 ευρώ και κεφαλαιοποίηση στο 1,950 δισ. ευρώ. Κέρδη 8,28% για την Alpha, στο 1,70. Ισχυρές εντολές για τον ΟΠΑΠ που έκλεισε με άνοδο 6,8%, έπειτα από τις πληροφορίες ότι ξεκινούν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης, 6,07% ενισχύθηκε η Κύπρου που πλησιάζει στα 30 λεπτά, 4,58% ο Μυτιληναίος, 4,52% τα Folli Follie, 3,235 η Motor Oil, 3,21% η ΔΕΗ, με εντολές από Goldman Sachs.

 

Στ.Κ.Χαρίτος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.