ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εξαγορά της NYCO προχώρησε η S&B

10:05 - 17 Σεπ 2012 | Επιχειρήσεις
Η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. εξαγόρασε μέσω της θυγατρικής της στην Αμερική S&B Industrial Minerals North America Inc., την εταιρεία Rolling Rock Minerals Inc. και τις θυγατρικές της από την Resource Capital Funds Fund IV and minority shareholders.

Η Rolling Rock Minerals Inc. είναι η μητρική εταιρεία της διεθνούς κλάσης εταιρείας NYCO Minerals Inc. (NYCO), ηγέτιδας στην παγκόσμια αγορά για την προμήθεια υψηλής ποιότητας διαφόρων ποικιλιών βολλαστονίτη και τριπολίτιδος (tripoli), με εγκαταστάσεις παραγωγής στις ΗΠΑ και στο Μεξικό.

Το συνολικό τίμημα σε μετρητά ανήλθε σε $55,49 εκατ. για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Rolling Rock Minerals, ελεύθερο δανείων, και συμπεριλαμβάνει συνήθεις προσαρμογές για τα χρηματικά διαθέσιμα και το κεφάλαιο κίνησης (closing costs).

 

Η συμφωνία χρηματοδοτήθηκε πρωτίστως μέσω ενός νέου δανείου ύψους $50 εκατ. με χρονική διάρκεια αποπληρωμής τα 5 χρόνια, από την τράπεζα M&T Bank των ΗΠΑ.

 

 

Η NYCO ιδρύθηκε το 1953 και η έδρα της βρίσκεται στο Willsboro της πολιτείας της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ. Διαθέτει σημαντικές μονάδες παραγωγής βολλαστονίτη με ορυχεία και εργοστάσια επεξεργασίας στην ίδια πολιτεία, καθώς και στην πολιτεία Sonora του Μεξικού. Διαθέτει, επίσης, και μία μικρότερης κλίμακας παραγωγή τριπολίτιδος με ορυχείο και εργοστάσιο παραγωγής στις πολιτείες Οκλαχόμα και Μισσούρι, αντιστοίχως. Η ετήσια παραγωγή ανέρχεται σε 100.000 MT περίπου, ποσότητα που καλύπτεται άνετα από την τρέχουσα παραγωγική δυναμικότητα. Η NYCO απασχολεί 160 εργαζομένους. Οι συνολικές πωλήσεις της στις 31 Δεκεμβρίου του 2011 ήταν $45,7 εκατ., και τα κέρδη προ φόρων $5,4 εκατ. Η NYCO θα ενσωματωθεί στη Γενική Διεύθυνση Αμερικής της S&B και τα οικονομικά της αποτελέσματα θα ενοποιηθούν πλήρως από την 1 Οκτωβρίου 2012.

 

 

Ο Κρίτων Αναβλαβής, διευθύνων σύμβουλος της S&B, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με αυτή την εξαγορά, καθώς ευθυγραμμίζεταιπλήρως με τη στρατηγική μας για διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων μας. Ενισχύει περαιτέρω τη συνεχώς διευρυνόμενη γεωγραφική μας παρουσία ενώ παράλληλα προσθέτει ένα υψηλής προστιθέμενης αξίας ορυκτό στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας. Η NYCO έχει δημιουργήσει μια ισχυρή δραστηριότητα, και διαβλέπουμε σημαντικότατες ευκαιρίες στην ενσωμάτωση της ήδη καθιερωμένης στην αγορά επωνυμίας NYCO στη διεθνή γκάμα των δικών μας εμπορικών σημάτων. Ιδιαίτερα δε, η εξαγορά αυτή ανοίγει την προοπτική για πολλές νέες αλυσίδες προστιθέμενης αξίας «από την αγορά στο ορυχείο» και μας προσφέρει τη δυνατότητα παροχής νέων βιομηχανικών λύσεων στους υφιστάμενους αλλά και σε νέους πελάτες.

 

 

Ακόμα, η εξαγορά αυτή είναι συνεπής και προς το μακροπρόθεσμο στόχο της S&B για επίτευξη βιώσιμης κερδοφόρας ανάπτυξης και βελτιωμένων αποδόσεων για τους μετόχους της. Καλωσορίζω, επίσης, τους εργαζομένους της NYCO στην πολυπολιτισμική μας κοινότητα, και είμαι σίγουρος ότι θα συνεισφέρουν στην πολύτιμη ανταλλαγή γνώσεων και στην ανάπτυξη του οργανισμού μας, με βάση την κουλτούρα μας για συνεργασία και μάθηση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.