ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Lamda Δομή Α.Ε. προτιμητέος επενδυτής για το IBC

14:57 - 28 Σεπ 2012 | Επιχειρήσεις
Η Lamda Δομή Α.Ε. προτιμητέος επενδυτής για το IBC
Στα 81 εκατ. ευρώ το συνολικό τίμημα και εκμετάλλευση για 90 χρόνια.

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανακοινώνει  ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ο διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (ΙBC) για 90 έτη.

 

Πλειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία Lamda ΔΟΜΗ Α.Ε. η οποία είναι 100% θυγατρική της Lamda Development. H Lamda Development AE, είναι εταιρεία συμμετοχών, εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων στην Ελλάδα και στη Νοτιανατολική Ευρώπη.

 

Το άμεσο οικονομικό αντάλλαγμα ανέρχεται σε  81 εκατομμύρια Ευρώ. Ανάλογα με την βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα, εντός των προσεχών 50 ετών, όπως αυτές θα αποτυπώνονται στην πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, το Ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει επιπλέον έως και 32,4 εκατ. Ευρώ.

 

Η υπογραφή των συμβατικών κειμένων και η καταβολή του οικονομικού ανταλλάγματος θα ολοκληρωθεί μετά τον προ-συμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου..

 

Σχολιάζοντας τη σημερινή απόφαση του Δ.Σ. ο Γιάννης Εμίρης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, δήλωσε τα εξής: «Η πλήρης αξιοποίηση του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης όχι μόνον θα αναβαθμίσει εμπορικά την συγκεκριμένη περιοχή αλλά θα αναζωπυρώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για την αγορά real estate της πρωτεύουσας της χώρας. »

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ για τη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία ήταν η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:16 - 28 Σεπ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.