ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δείκτης διεθνοποιημένων εταιρειών στο Χ.Α.

14:02 - 02 Οκτ 2012 | Επιχειρήσεις
Δείκτης διεθνοποιημένων εταιρειών στο Χ.Α.
Νέος δείκτης, αυτός των εξαγωγικών εταιρειών, ούτως ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση στις εταιρείες που έχουν διεθνοποιημένο προφίλ δημιουργεί το Χ.Α. τον επόμενο μήνα, τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σ. Λαζαρίδης, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Χ.Α. ασχολούνται με την διαλογή των εταιρειών εκείνων που εμφανίζουν πωλήσεις από το εξωτερικό, δηλαδή πάνω από το 75%. Ταυτόχρονα, πολλές από αυτές τις εισηγμένες είναι διάσπαρτες σε διάφορους δείκτες, οπότε θα δημιουργηθεί ένας και ενιαίος δείκτης, ο οποίος θα φέρει και τον τίτλο του δείκτη των διεθνοποιημένων εταιρειών του Χ.Α. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος του Χ.Α. διεθνοποιημένο χαρακτήρα έχει σήμερα το 37% των εισηγμένων, όπου 16 διαπραγματεύονται στον γενικό δείκτη, 6 στον liquid Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, 5 στον ASE 20 κ.ά.

 

Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε και στο Greek Foroum που πραγματοποιεί το Χ.Α. στη Νέα Υόρκη, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας σε συνεργασία με το Ελληνο/αμερικανικό Επιμελητήριο. Θα δώσουν το παρόν 15 εταιρείες, ενώ θα συμμετάσχουν 43 funds, 30 funds θα δώσουν το παρόν για πρώτη φορά, έχουν κλειστεί 234 ραντεβού με αναλυτές και τα roadshows θα γίνουν σε 52 αναλυτές. Ο ίδιος είπε ότι το ενδιαφέρον αναμένεται μεγάλο και γι' αυτό θα παρουσιαστούν τα καλά στοιχεία της αγοράς μας, όπως είναι οι χαμηλές αποτιμήσεις (έξι φορές κάτω ο λόγος κεφαλαιοποίησης/ΑΕΠ).

 

Από την πλευρά του ο κ. Ι. Γραμματίδης, πρόεδρος του Ελληνο/αμερικανικού Επιμελητηρίου, είπε ότι υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης στο εξωτερικό για τις προσπάθειες που έχουν γίνει και γίνονται στην Ελλάδα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το forum θα αποτελέσει την αφετηρία επενδυτικών πρωτοβουλιών. Στόχος των αμερικανικών επιχειρήσεων είναι οι υποδομές και ο τουρισμός, λέγοντας ότι στηνΕλλάδα υπάρχουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες.

Στο forum θα συμμετάσχουν ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Π. Μηταράκης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο επικεφαλής του Invest in Greece κ. Α. Συγγρός και ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Εμίρης.

 

Στ.Κ.Χαρίτος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.