ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιβεβαίωση του «R» - Revoil: Θα πουλάει βιοκαύσιμα εισαγωγής σε EΛΠΕ - Μotor Oil

01:01 - 12 Φεβ 2013 | Επιχειρήσεις
Επιβεβαίωση του «R» - Revoil: Θα πουλάει βιοκαύσιμα εισαγωγής σε EΛΠΕ - Μotor Oil
Mε τρία κράτη και συγκεκριμένα με Βουλγαρία, Ιταλία και Αγγλία συζητά η διοίκηση της εταιρείας εμπορίας πετρελαιοειδών Revoil την εισαγωγή βιοκαυσίμων.

Όπως αποκάλυψε στο reporter.gr διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Ρούσσος, τα βιοκαύσιμα θα κατευθύνονται στους αγοραστές, που δεν είναι άλλοι από τα Ελληνικά Πετρέλαια και τη Μotor Oil, ενώ θα χρησιμοποιείται ως πετρέλαιο κίνησης .

 

Σύμφωνα με τον ίδιο ακόμη δεν έχει υπογραφεί τίποτα ενώ αναμένουν και την απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου για το πως και ποια θα είναι η κατανομή των βιοκαυσίμων. Υπενθυμίζεται ότι μόλις το προηγούμενο μήνα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της REVOIL κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2013 είχε αποφασίσει την επέκταση των  δραστηριοτήτων της στο τομέα της εκμετάλλευσης βιοκαυσίμων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 

Για αυτό το λόγο συνεστήθη και η ανώνυμη εταιρεία «ΡΕΒΟΪΛ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΩΝ» με διακριτικό τίτλο «ΡΕΒΟΙΛ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ Α.Ε.».

 
Οσον αφορά την πορεία του κλάδου, το στέλεχος της εταιρείας τόνισε ότι το 2013 θα είναι μία ακόμη πιο δύσκολη χρονιά έναντι του 2012 με πολλά λουκέτα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με τα καύσιμα. Κρίση που ο ίδιος, όμως την αντιμετωπίζει και ως ευκαιρία γι'αυτό και έχει προγραμματίσει το άνοιγμα 25 περίπου νέων πρατηρίων εντός της χρονιάς, επενδύοντας συνολικά κάτι λιγότερο από τα 2,5 εκατ. ευρώ. Συνολικά σήμερα η εταιρεία διαχειρίζεται 542 πρατήρια πανελλαδικά, ελέγχοντας το 10% της αγοράς. 
 

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα του «R», η εταιρία εξέδωσε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση:

 
«Η πρόσφατα συσταθείσα με νέα επωνυμία και σκοπό θυγατρική εταιρεία. Με την έκδοση της άδειας η εταιρεία σκοπεύει να συμμετάσχει στην κατανομή των βιοκαυσίμων για το 2013 υποβάλλοντας φάκελο στο αρμόδιο Υπουργείο. Η εταιρεία εξετάζει την εισαγωγή βιοκαυσίμων από το εξωτερικό τα οποία θα κατευθύνονται στην Ελληνική αγορά με αγοραστές τα δύο διυλιστήρια.  

 

Σε ότι αφορά τον κλάδο πετρελαιοειδών η μητρική εταιρεία, στα πλαίσια του ετήσιου επενδυτικού της σχεδιασμού ο οποίος αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις  εκάστοτε συνθήκες που θα επικρατούν στην αγορά, σχεδιάζει για το 2013 το άνοιγμα 25 περίπου νέων πρατηρίων.

 

Η ΡΕΒΟΪΛ θα προχωρήσει στην ενημέρωση του επενδυτικού κοινού και των αρμόδιων αρχών όταν υπάρξουν νέες εξελίξεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:08 - 12 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.