ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θα συσταθεί κεντρική αρχή αδειοδότησης για επενδύσεις

18:57 - 20 Φεβ 2013 | Επιχειρήσεις
Την σύσταση μία κεντρικής αδειοδοτικής αρχής για να προχωρούν τα ταχύτερα οι επενδύσεις, προβλέπει, μεταξύ άλλων, ο νέος επενδυτικός νόμος, που όπως είπε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Ανάπτυξης, θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Στις δηλώσεις που έκανε μετά την συνάτησή του με τον κ. Σαμαρά, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη, ο κ. Χατζηδάκης, τόνισε:

 «Ενημερώσαμε τον Πρωθυπουργό για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης. Είμαστε τώρα πια στην ώρα της ωρίμανσης των πρωτοβουλιών αυτών. Από εδώ και πέρα σε πολλά επί μέρους μέτωπα, θα υπάρχουν θετικές εξελίξεις και θετικές ειδήσεις στις επενδύσεις, στην απλούστευση των διαδικασιών, σε παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, για την προώθηση των δημοσίων έργων. Ένα πρώτο δείγμα είναι η άμεση κατάθεση στη Βουλή του επενδυτικού νόμου, ο οποίος επιχειρεί να κάνει την Ελλάδα μια χώρα πραγματικά φιλική στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Μεταξύ των άλλων ρυθμίσεων προβλέπεται και η σύσταση μιας κεντρικής αδειοδοτικής αρχής για να προχωρούν ταχύτερα οι επενδύσεις.

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλε επίσκεψή του στο Παρίσι για για συζητήσει με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών κ. Μοσκοβισί, το θέμα της ίδρυσης ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, στο οποίο θα συμμετέχει και το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, όπως δήλωσε την Τρίτη ευρισκόμενος στην Αθήνα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. «Χρειάζεται προφανώς κάποιος χρόνος για την ωρίμανση των πρωτοβουλιών αυτών αλλά επαναλαμβάνω: από εδώ και πέρα, κι αφού πια έχουμε ένα δίχτυ ασφαλείας με τη συμφωνία που έγινε στο Eurogroup, η Ελλάδα θα δίνει κάθε μέρα τη μάχη για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη από πολύ καλύτερη θέση», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Τόσο ο υπουργός όσο και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα δημοσιογράφων, επιβεβαίωσαν την επανεκδήλωση ενδιαφέροντος από την πλευρά του Κατάρ για το Ελληνικό, κάτι που δεν απέκλεισαν να γίνει και για την πώληση νησίδας στο Ιόνιο.

Για το τελευταίο θέμα ο κ. Μηταράκης περιορίστηκε να σημειώσει ότι «προχωράμε κανονικά στην ολοκλήρωση της αδειοδότησης για τη μεταβίβαση της νήσου στον επενδυτή που θέλει να αγοράσει το νησί».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.